tinalajnen

Grattis byn

Publicerad 2012-01-30 09:57:58 i Allmänt,

Goder morgon!
Fast så jättegod har den ännu inte blivit - har huvudvärk efter en halvkass natt. Grädden på moset blev Alice pigghet klockan 7.20.... Nåja, man ska inte klaga men liiiiite sovmorgon hade inte varit fel! Nu säger optimisten inne i mig "Vad, bra - tänk vad mycket dag du har idag!!!".

Det är så fruktansvärt kallt ute. Vi var nere på byn igår då Staffanstorp firade 60 år! Hurra, hurra, hurra! Jag trodde att det skulle vara fullt med folk men det var inte så många som jag hade trott. Hittade dock Jenny, Laban, Jennys mamma, Ulla, Anna och hennes son! Kommunen bjöd på varm choklad och en kanelbulle. En rejäl fastlagsbulle hade smällt högre men man får vara glad för det lilla! Det tog tid innan jag blev upptinad när jag kommit hem, det krävdes till och med ett långt varmt bad. Alice låg fint i sin vagn inbäddad i overall samt åkpåse. Hon var riktigt varm/svettig när jag plockade upp henne från vagnen.

Idag är det andra bullar, Alice bökar omkring och pillar överallt! Trillade när hon försökte ta sig fram till mig, sittandes vid TV-bordet. Det blev mååånga krokodiltårar som tvärt slutade när hon fick ett kex... Tösabid!!!



Crybaby....!


Inget som ett kex kan lösa...!

Gråtande paddan

Publicerad 2012-01-26 22:57:17 i Allmänt,

Zzzz, är lite trött i ögat nu men vill INTE nanna, inte ännu i alla fall. Sitter och tittar på "The reader" på sjuan - en bra film som jag inte vill slita mig ifrån. Har dock sett den 2 gånger tidigare så jag missar ju inget om jag ändå beslutar mig för att knoppa in i sängen.

Idag har jag och Alice följt med mamma och pappa till farmor. Det var ett tag sedan jag var och hälsade på och hon blev jätteglad!!! Alice var först lite smårädd och grät (stackaren sov när vi kom dit och kände inte igen sig när hon vaknade) men efter en stund fick till och med farmor hålla henne - 3 gånger!!! Hon lekte en massa med farmors gamla leksaker som även jag lekt med som liten. Hon var supersprallig och skrattade och "snackade". Ungen höll på att slockna efter allt stoj i bilen på väg hem så jag och mamma fick försöka hålla henne vaken. Det var en supertrött fis som knappt ville äta sin kvällsgröt och som somnade snabbt vid nattningen. Hon sover fortfarande och igår sov hon ca 2 timmar innan hon vaknade första gången och vi är snart där nu... Förhoppningsvis sover hon heeeeeela natten... Ha, man kan ju drömma! Fast som jag sa till mamma - jag har hellre en unge som vaknar 10 ggr per natt än ingen unge alls!!! Läste en blogg om en tjej som förlorade sitt barn i Plötslig SpädbarnsDöd när hon var 10 veckor - FRUKTANSVÄRT.... Kunde inte fortsätta läsa på bloggen för jag grät som en padda. Alice blev nästan rädd för mig! Så som sagt, hellre att hon vaknar 10 ggr per natt trots att det är sjukt jobbigt det med!

Äh, jag tror nog att jag knoppar in, ska iväg till Malmö imorgon. Alice ska få sitt första pass!!!

Äckligt

Publicerad 2012-01-25 22:16:27 i Allmänt,

Usch, jag blev helt illamående nyss! Anders tittar på "Dirty jobs" på Discovery och killen som gör programmet reser runt i USA och provar på så kallade skitiga jobb. I dagens program är han på något stuteri och han har nyss hjälpt en hanhäst (hingst) para sig med en låtsashona för att de skulle få tag på hans spermier... Ja, jag blev illamående. Särskilt när de höll upp behållaren med hästens simkillar... Örrka! Nåja, tur att vi alla brinner för olika saker i arbetslivet! Men usch, nu tvättar han (programkillen) en hona i baken UTAN handskar....

Idag har fisen, a.k.a Alice stått i flera sekunder utan att hålla i sig!!! Jag blev helt eld och lågor när jag pratade med mamma "ANDEEEEERS, titta hon stååååååååår utan att hålla i siiiiiiiiiiig", han blev föga imponerad och förklarade att hon gjorde det tidigare idag med. Aja, huvudsaken är att hon stått!!! Hon har även blivit en hejare på att gå med sin gåvagn. Det går fort och ja, kanske inte så rakt men hon går. Ska bli spännande att se när hon släpperr och går på sina egna ben självständigt. Fast det är ju ingen brådska - hon är ju bara 9 månader än så länge!

Annars har det väl inte hänt så mycket sedan sist. Vi (mamma, pappa och jag) hjälpte mormor och morfar att flytta det sista i deras lägenhet igår. En lägenhet de har bott i nästan 40 (!!!) år. Kändes jättekonstigt att gå runt i deras tomma lägenhet. Har hur många minnen som helst därifrån. Men de blir som sagt inte yngre (morfar är 87 och mormor 80) och det började bli problematiskt med trapporna upp till deras lägenhet. Imorgon skrivs de sista papperna och lägenheten tillhör då en yngre tjej som kommer ha sina egna minnen därifrån.

What a day!

Publicerad 2012-01-21 23:50:26 i Allmänt,

Vilken dag.... Den började bra med att jag fick lite sovmorgon då Anders tog med Alice upp och påbörjade dagens bestyr. När jag kommit upp lekte jag lite med Alice tills det var dags för henne att sova förmiddagsvila - då passade jag själv på att bada. Efter badet var det dags för lite lunch till Alice och sen upptäckte jag att klockan var 12.45 och hög tid att bege sig till Malmö och babysimmet. Det blev, som vanligt, helstressigt när vi skulle iväg och i all hast glömde jag både min plånbok samt Alices mat hemma (detta upptäcktes inte förräns när det verkligen behövdes!).

 När vi kommit till MAS och gått in för att byta om upptäcker jag att jag inte känner igen en enda kotte, ingen av de som vi simmade med förra terminen var där och jag blev då lite orolig om vi tagit fel på dagen. Som tur var, så var vi inte ensamma om att vara ute i sista minuten och 13.35 befann sig 5 småttingar i bassängen tillsammans med varsin förälder. Alice var lite halvt förvirrad när hon kom ner i vattnet men det dröjde inte länge innan hon kom ihåg att vatten = skvätta en massa.

Efter babysimmet åkte vi till Ikea där vi inhandlade en massa plastlådor så vi kan organisera lite bättre uppe på vinden. Det var sjukt mycket folk som trängdes i röran (varför bygger de om på Ikea nu?!?!!!!) så vi blev lite grinigare.... Efter Ikea var det dags för Stoff och stil där jag handlade 8 garner, 2 nålar, 2 olika kardborrband, 4 kantband samt 1 förpackning med vita knappar. När vi kom till kassan och damen slagit in alla varor och jag skulle betala upptäckte jag att jag inte hade min plånbok! Panik! Hade missat, i stressen hemma, att ens plocka upp den från min gamla väska... Virrhöna!

När alla ärenden var gjorda åkte vi och hämtade upp Magnus på hans arbete och sedan åkte vi hem till Hanna som hade fixat fika! Underbart gott!!! Det var här vi kom på att den fina påsen med Alices mat fortfarande var hemma.... Tur hon fortfarande ammas en gpng per dag! Alice hade jätteskoj och busade både med Magnus, Hanna och Elektra. Det var en trött liten fis som vi knäppte fast i bilstolen och körde hem med. Nu sitter vi här i soffan, jag knapprar på den bärbara och Anders pillar med sin mobil... Så sociala vi är! Haha! Fisen somnade strax efter 21 och har bara, hör och häpna, vaknat 1 gång. Är det en "bra" natt på gång? Man kan ju hoppas!

Imorgon ska jag åka till Malmö och gå på bio! Första bian på nästan ett år....! Alice ska, för första gången, passas av sin mormor och morfar men det ska nog gå bra. Varken ser eller hör hon mig brukar det kunna funka. Vi tänkte börja med en liten barnpassning på 1,5-2 timmar så får vi se hur det går. Vi vill kunna lämna ifrån oss henne en stund för att få lite egentid. Men nu ska jag försöka hitta något på Tv:n så både jag och Anders kan socialisera oss med varandra!

Nattiz

Julgransplundring

Publicerad 2012-01-20 23:36:41 i Allmänt,

Så var glada julen slut, slut, slut och idag kastade vi, ÄNTLIGEN, ut julgranen. Eller nja, kastade och kastade - den plockades isär. Fördelen med en plastgran. Alice tittade nyfiket på när jag tog av alla grenar och pressade ner dem i julgranskartongen. Så nu är det tomt i vårt vardagsrum. Och mörkt. Jag älskar att ha julgranen framme för då är det så fint ljust i vårt vardagsrum - tycker att det är så mörkt nu... Jag vill kunna se utan att ha en massa lampor tända. Nu dröjer det 11 månader innan alla adventsljusstakar ska dras fram igen. Känns nästan lite sorgligt....!




Det har varit en fullspäckad vecka, fast ändå inte känns det som. Dagarna har försvunnit i all hast och kvar står jag och vet inte riktigt vad jag hittat på. Förra helgen var vi tillsammans med mamma och pappa ute i Torup och gick först en runda runt slottet och sen tog vi en runda i skogen med. det var riktigt skönt fast lite kallt, blev kall om låren. Det enda som fattades var, nästan, fikakorgen. Mamma hade dock med sig lite clementiner så vi fick en god, nyttig fika. Alicen var så klart med - men sov nästan HELA rundan! Otroligt nog....!

 

Ikväll har mamma och pappa varit och hälsat på. Pappa har varit i stockholm på kick-off med sitt jobb så han har inte kunnat träffa Alice på några dagar och idag hade han lite abstinens så de var hit på ett litet besök. Alice var jättekul att se - pappa och mamma kom in utan att säga nått och minen som Alice gjorde när hon fick se dem går inte att beskriva! Inte ens solen kan utstråla lika mycket värme! Hon har verkligen ett avsmittande leende som räcker från det ena örat till det andra.

Det är skönt att få besök för då kan Alice leka av sig lite med andra och inte bara med oss. Hon missade sin kvällsvila (brukar vila vid 17.30) men det gjorde avsolut inget. Jag hoppas fortfarande på att ungen ska bli så trött att hon sover flera timmar i streck. Nu, efter läggdags (vid 20.30) har hon redan vaknat TVÅ gånger... Första gången efter 40 minuter och nästa gång efter 1 timme... Zzzz... Men vi får vara glada över att hon somnar om lätt och inte ligger och skriker halva natten! Och gudskelov vaknar hon inte vid 5 och vill upp och leka....!

Imorgon är det dags för babysim igen. Alice har nu "avancerat" till Krabban:

KRABBAN, 8-12 månader
Förkunskapskrav: Inga
Mål:
- Sträva mot målet att barnet får förståelse för kommandotecken OK och stopptecken
- Utveckling av dyk från matta och till kant/trappa
- Barnet tar tag i förälderns tummar och drar sig upp till vattenytan
- Barnet vänder tillbaka till kanten med hjälp av förälder
(Ska bli mycket intressant!)

Efter badet ska vi utträtta lite ärenden på IKEA och en av mina favoritaffärer - Stoff och Stil. Är i stort behov av mer virkgarn samt en stoppnål så jag kan montera mina alster så att de kan bli färdiga. Har än så länge virkat en prinsesstårta, en kanelbulle och nu håller jag på att virla en massa (30) mormorsrutor som ska monteras ihop till en filt till Alices blivande docksäng. Hurtigt! Känner mig supernördig men jag måste erkänna att det faktiskt är rätt skoj. Just ja, vi ska åka hem till Magnus och Hanna med på en liten fika - ska bli skoj att ses igen!!!

Avslutar med en liten berättelse från veckan. Jag satt i vardagsrummet, virkade, och Alice lekte runt. Först var hon hos mig och lekte, sedan kröp hon in på sitt rum och fortsatte där. Hon kröp runt och drog i sina saker men helt plötsligt blev det tyst inifrån rummet. Efter en stund började jag ana oråd och reste på mig och smög mig fram till dörröppningen. Mitt i rummet sitter en nöjd Alice i en hög av gamla bokmärke - MINA bokmärke. Hon har lyckats nå en gammal skokartong, fått av locket, hällt ut ALLA bokmärke på golvet, placerat rumpan mitt bland dem och sedan tuggat på några... Jag var tvungen att hämta kameran och fick med en flyendes, men nöjd, Alice. Sedan fick jag plocka upp mina märke och sätta kartongen högre upp utom räckhåll från en nyfiken liten donna.


Eureka!

Publicerad 2012-01-04 23:42:27 i Allmänt,

Jag har det! (nej blev inget Wii:ande)

Jag har hittat den perfekta 30-års presenten till mig själv! Jag ska anmäla mig till en sy-/virk-/stickkurs genom vuxenskolan till hösten!!! Här ska produceras!

Sortera sortera sortera

Publicerad 2012-01-04 23:04:38 i Allmänt,

I mitten av december loggade jag in på tradera.se för att kolla mig omkring. Jag surfade in på bakmaterial och hittade stansar så man kan göra fina dekorationer på tårtor, cupcakes och liknande. Hittade fina snöstjärnor som jag la ett bud på. Efter att budet var lagt läste jag informationen - smart.... Insåg att produkten skulle skickas från KINA och att leveranstiden var 2-3 veckor. Idag fick jag hem stansarna! Och... Julen är över! Åja, nu är jag ju tidigt ute till nästa vinter då jag ska göra fina dekorationen på cupcakesen. Bara jag inte glömmer var jag lagt dem och gör om samma misstag. 

Idag har jag, Anders och Alice varit hemma hos mamma och pappa. Vi har länge pratat om att rensa på deras vind eftersom det varit proppfullt av allt från gamla barnkläder, sängar, serietidningar och det senaste tillskottet - gamla köksluckor! Det har varit svårt att komma loss och hjälpas åt men idag, tillsammans med broren Magnus, lyckades vi slänga en hel del. Alla gamla, gula, köksluckor åkte direkt på tippen tillsammans med 2 stycken furusängar (105cm) samt 1 stycken 90 säng ala 60-talet. Mamma har sparat alla mina och Magnus gamla serietidningar och det hade varit kul att läsa dem igen... Men det var nog 4 kartonger så de åkte rakt ner i sopsäcken. Gamla barnkläder följde deras öde liksom gamla skolböcker och diverse andra saker som man vid ett tillfälle stoppade ner i en kartong för att spara. Vi var ganska effektiva och fick slängt en hel del - men det finns en hel del kvar att sortera och slänga/spara. Jag fick med mig lite gamla barnkläder som jag haft när jag var liten, de ska nu tvättas och sen användas av loppan. Hittade även allt mitt gamla Playmobil som kommer att få stå hemma hos mamma och pappa så Alice kan leka med det när hon blir tillräckligt gammal. Vad hittade vi mer? Jo, just ja, mammas gamla docksäng som hon hade när hon var liten och som även jag lekte med när jag var liten. Sängen har blivit ganska sliten och färgen har börjat lossna så jag ska gå loss med en slipkloss på den och sedan måla om så Alice kan ha glädje av den om 1 år eller nått. Jag blir helt lyrisk när jag får gå genom gamla saker.... Tyvärr blir inte Anders lika lyrisk och det är tur att en av oss kan stoppa alla impulser att spara ALLT! Eller, mja, så impulsiv att jag sparar allt är jag knappast men ibland kan det vara svårt att skiljas ifrån sina saker.

Imorgon ska mamma och jag ut en runda, eventuellt till IKEA för att införskaffa lite lådor så vi kan paketera leksaker, som hittades på vinden, på ett mer korrekt sätt. Ska även handla en present till Hanna som fyllde år i måndags. Får se vad det blir. Skulle även vilja titta på en ny mobiltelefon eftersom den jag har aldrig riktigt har funkat som jag velat.... (Read The Fuckin' Manual - RTFM) Sen lyckades jag skrapa upp den förra hösten när jag skulle springa till bussen och knäna vek sig och jag trillade frammåt och tog emot med händerna, dessvärre höll jag ju mibilen i ena handen så den blev lagom skrapad. Så egentligen behöver jag en ny mobil men eftersom de inte kostar 100:- så blir det nog bara lookielookie imorgon för min del.

Nu ska denne logga ut från alla sociala medier (dvs fejjan och blogg.se) och ta och njuta av onsdagskvällen. Kanske med ett glas Cola Zero och lite Wiispelande. Anders spelar BattleSHIT med Andy över nätet och Alice snarkar inne i sovrummet så jag får helt enkelt underhålla mig själv - men det gör jag så gärna! Det är rätt skönt med lite "egentid" då jag kan göra vad jag vill - i detta fallet cola zero och Super Mario på Wii:et. Fast jag ser att klockan är rätt mycket så det får bli en kort spelperiod!

Nattiz

Gott nytt år

Publicerad 2012-01-03 22:28:38 i Allmänt,

Då var det dags att byta ut kalenderbladen i min filofax. 2012. Ett år då jag konstaterat att jag ska fylla 30....! Känns som jag kommer bli gammal över en natt när 29 blir 30. Fast å andra sidan säger man ju att "age is just a number". Kanske ska leva efter det?! Och barnasinnet finns kvar.

Nyårsafton "firades" här hemma tillsammans med mina föräldrar. Det kändes enklast med tanke på Alice och sovtider osv. Hon var lite "besvärlig", dvs skrikig, tidigt på dagen så vi stoppade in en liten supp Panodil och om det var den som gjorde susen eller om det var sällskapet, det har jag ingen aning om men hon var som en sol resten av kvällen. Jag nattade henne och förväntade mig nästan att hon skulle vakna efter 40 minuter men, nej, hon sov sig igenom 00-slaget med alla raketer och bomber som exploderade. Så Anders, jag, mamma och pappa kunde stå ute på gatan en bra stund och önska varandra gott slut och gott nytt med babywatchern på högsta ljudnivå. Det smälldes ganska rejält här i byn och jag trodde att Alice skulle vakna men som sagt så sov hon gott och vaknade första gången strax efter halv 1. Dessvärre blev resten av natten lite kass då hon vaknade var och varannan timme... Zzzzz! Det var som sagt en mysig och lugn kväll. Vi bjöd på räkcocctail (som ALLTID på nyår), helstekt fläskfilé med hasselbackspotatis samt Gunnels goda tomat/chilisås och chokladpudding som efterrätt. Vi hann spela 2 omgångar Plump och pappa vann, som vanligt. Det blev sjukt många skratt hela kvällen och vi var rätt trötta och mätta när vi gick och lade oss.

Imorgon är det dags för storrensning hemma hos mamma och pappa. Deras vind är fylld med allehanda saker, bland annat alla mina och min brors leksaker och gamla serietidningar från när vi var små. Det ska nu rensas imorgon så de inte behöver ha en massa saker där. Pratade med mamma innan idag och hon tyckte att vi skulle ställa in om det blåste en massa imorgon... Jag hoppas verkligen att Emil (hette stormen så???) håller sig på milslångt avstånd för jag är verkligen på renshumör!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela