tinalajnen

Nanne-tajm

Publicerad 2011-10-26 20:53:32 i Allmänt,

*gäsp*
Det var riktigt mysigt att nanna Alice ikväll. Hon fick en fiiiin speldosa av farmor och farfar på 6-månaders dagen som man ska sätta på spjälsängen. Den projekterar även en rörlig bild i taket. Jag satte igång den och vi låg och lyssnade på musiken och tittade på bilden i taket, eller vi och vi... Jag pekade åt Alice men hon ville mest titta på mig =)  Sedan ammade jag henne så hon somnade och försiktigt lade jag över henne i spjälsängen! Peppar peppar sover hon läääänge där! Jag blev själv lite nannig känner jag men vill ändå ha lite mamma-tid! Såg att Billy Elliot börjar på 8:an om några minuter så får väl bli lite slötittande!

Funderar på om jag ska ta och skriva den där förlossningsberättelsen, kanske kan vara skoj för min egen skull så man inte glömmer bort vad som hände (doh... Men de olika stadierna förståss!). Får se om jag kan plita ner den här!


Framsteg

Publicerad 2011-10-26 11:20:17 i Allmänt,

Usch, igår fick jag ett brev från regíon skåne. Den planerade operationen har nu fått ett datum - 7 november. Ibland är det verkligen snabba puckar för sjukvården - 2 veckor efter att jag varit på ett läkarbesök får jag besled om operation! Jag ringde till avdelningen igår för att ta reda på hur stora salar de har med tanke på att Alice fortfarande ammas och hon lär inte kunna vara utan mig en hel natt. What a surprise att de bara har 2-salar och 4-salar... Undrar om det funkar med en 6 månaders baby....! Ha! Så efter att ha pratat igenom med Anders och vänt och vridit på alla tankar så ringde jag upp vårdkoordinatorn idag och förklarade min situation och enligt henne finns det ingen plats att ha sitt barn med sig så det fanns bara en sak att göra - skjuta fram operationen! Trots att läkaren hade planerat in att jag skulle högprioriteras... Hade gallstenen varit stor som bara den hade jag förstått men det var en ministen och sedan grus, som antagligen åkt ut nu när jag ätit medicin. Men i alla fall så kommer jag, efter nyår, på nytt att bli kallad och då hoppas jag att lillfisen inte tuttar på natten mer för då kan det lösa sig!

Idag har lillan även lyckats att sätta sin mammas hjärta i halsgropen men allt gick bra så det finns ingen anledning att älta det!

Loppisen har även lyckats ställa sig på alla fyra igen. Utan stöd alls! Hon stod och gungade en stund innan hon trillade ner på magen och blev ledsen! Jag tror att hon har lika dåligt tålamod som sin far. Det ska fungera med en gång annars så... skriker jag!!! Ja, Alice då - inte Anders! Ha, nu är hon uppe på knä igen! Sötisfisen!







                                                           Och sen ner på magen....! =)

Snorungen

Publicerad 2011-10-25 11:16:08 i Allmänt,

Sitter och lyssnar på Katy Perry på Spotify, vilken fjortis jag känner mig som...! Loppisen ligger bredvid och leker med en kaninskallra - i takt med musiken (nästan).

Vi har allesammans i Åhlinafamiljen blivit förkylda! Alice började i fredags med att snora en massa och hosta. Har en svag känsla att det var någon på babycafét som tog dit sin snoriga unge som nu smittat ner vår lillfis! Hate it! Har man en sjuk unge drar man väl ändå inte ut den bland andra ungar?!?! Fast det är väl bara att vänja sig för att det kommer bli samma visa när hon börjar på förskola! Har hört en massa skräckhistorier av folk med insyn (haha, lät kryptiskt) i förskoleverksamheten... Mammor och pappor som trycker i panodil i ungarna innan de ska på förskolan för att dölja att de har feber... Fy FAN för sådana mammor och pappor! Hoppas aldrig att arbete kommer att gå i första hand! Man får faktiskt dela på vab:et om man nu inte kan stanna hemma. Fy!

Nu kom jag ju av mig lite... Anders började känna av halsont i lördags och idag känner jag mig lite öm i svalget och lite tung i huvudet... Bara jag INTE får feber så funkar det. Fisen börjar bli bättre, hon dras dock fortfarande med sjukt segt snor som jag inte får torka bort för henne. Vi blir oväns X antal gånger om dagen. Ikväll är vi inbjudna på Me&I-party men jag får ställa in det, men har hittat en fin body som jag ska beställa så känns det inte helt bortkastat, har verkligen sett fram emot att gå på ett Me&I-party!

Igår fyllde loppan 6 månader!!!! Vad sjukt att tiden bara sprungit förbi så snabbt! Vi hade besök av mormor&morfar samt farmor&farfar som vi bjöd på tårta och kaffe. Alice visade att hon lärt sig sitta på rumpen samt rulla runt på golvet i illfart! Hon ligger aldrig stilla förutom när hon sover....! Hon har även de sista dagarna försökt ställa sig på knä men hon svankar ner och får inte upp ena benet men igår, med stöd av rumpan mot ett bordsben, fick hon till det!!! Hon stod på knä i någon sekund!!! Jag bara jubblade i höga skyn. Sen svankade hon ihop och lade sig på magen igen. Det är nog inte långt borta att hon ställer sig på knä igen.
Vi var även på 6-månaderskontroll på BVC igår. Loppisen väger nu 6695g samt är 64,2cm! Hon är med andra ord en liten spädis men följer sin kurva som hon ska! Hon visade även läkaren att hon kan dra sig upp mot sittande, hålla i en kloss och byta hand samt kasta den på golvet samt att titta efter den tappade klossen! "Jag skriver att du har en fin flicka, men det vet du kanske redan" sa läkaren... YES I KNOOOOW!!!! Hon är så fiiiin! A bit mammig och pappig men ja... Det får hon lov att vara!

Nu är det dags för lite lunch till loppisen. Och kanske något till mamma med =)

Inte riktigt vad jag trodde!

Publicerad 2011-10-19 08:38:30 i Allmänt,

Babycafét igår var väl kanske inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Jag är så glad över att Josse och Casper var med annars hade jag inte känt en endaste kotte! Alice tyckte att det var sådär, hon blev ganska rastlös vid samlingen som var en aningens för lång men när såpbubblorna kom fram sken hon upp! Tror att mamms får köpa och ha här hemma! Vi har dock ej givit upp hoppet om cafét ännu och jag funderar på att gå dit imorgonbitti med - får se! En trevlig överraskning var i alla fall att de ordnar barnfotografering nästa fredag så jag satte upp loppisen på en tid som jag hoppas passar henne! Man vet aldrig riktigt med henne...!

Nu ska vi susa iväg med bussen till Malmoe för att genomgå 45 minuters teorilektion om babysimmet! Spännande!

Kyssen

Mammagrin

Publicerad 2011-10-18 10:14:49 i Allmänt,

Natten har varit grymt bökig! Det kändes som om Alice vaknade minst en gång i timmen för att dutta en kort stund... Ibland önskar man verkligen att ens barn kunde ta napp! Fast å andra sidan - nu slipper vi bråka om att sluta med nappen.

En annan orskar till (min) grinighet idag, förutom sömnbristen, är att en VVS:are bokat in besök strax efter klockan 7. Jag upptäckte i söndags att det rann vatten från rören vid vasken i vårt lilla badrum och igår ringde jag till en rörmokare som kunde titta in nu på morgonen. Folk skyller på att de får vänta på akuten i flera timmar men vissa yrkeskategorier är ALLTID sena... Han skulle dyka upp strax efter 7 och kom 7.45.... Jag kunde alltså ha fått 1 timmes extra sömn. Hur som haver, nu sover Alice i alla fall sin första nap och jag kan softa lite.

Idag ska vi skaffa oss ny erfarenhet. Vi ska nämligen testa på babycafé! Som tur är ska Josse och Casper följa med så jag inte slipper dyka upp ensam och söka upp någon annan stackars ensam mamma. Det ska faktiskt bli skoj. Undrar dock hur loppisen ska reagera. Hon brukar bli helt stum och förvånad när vi är ute på äventyr så jag hoppas att hon reagerar likadant och att hon inte skriker en massa. Förhoppningsvis hinner vi med en nap innan det är dags för caféet.

Nu följer en liten bildkavalkad. Alice har börjat hitta balansen och i tisdags i förra veckan satte jag henne på golvet - hon föll visserligen lite frammåt men vi har tränat lite varje dag och igår stat hon nästan helt rakt upp i några sekunder innan hon skulle ta en leksak som låg fraför henne.



Sen är det iof ganska svårt att vara grinig när man har en sötnos att glo på om dagarna!!! Kolla bara in grötnosen!

Minnet är kort men effektivt!

Publicerad 2011-10-12 22:21:02 i Allmänt,

Just ja, vi kom med i babysimgruppen!

Så från och med vecka 43 kommer Anders och Alice guppa runt i bassängen på MAS!  Nu gäller det bara att hitta babybadbyxor som håller inne det som inte ska komma ut i bassängen!

Over and out!

Fabror-doktor-besöket

Publicerad 2011-10-12 22:18:20 i Allmänt,

Oj, den sista anteckningen gjordes den 2:e oktober... För 10 dagar sen med andra ord...! Denna veckan har gått i ett och idag innefattade dagen ett besök hos fabror doktorn för min del och sedan ett besök hos farmor! Vi börjar med fabror doktor-besöket.

Den 27 augusti blev jag inlagd på KAVA på grund av gallsten. Jag fick litta medicin och blev hemskickad med orden "ta nu dessa till slutet av oktober, då tar du även nya prover och ser allt bra ut får du ett brev hem". I förra veckan fick jag en kallelse till kirurgiska mottagningen på Blocket och besöket var som sagt - idag. Jag fick hjälp av svärmor & svärfar som stjussade mig och Alice in till sjukhuset. Läkaren presenterade sig och jag förklarade att jag inte visste varför jag blivit kallad men han berättade ganska snabbt att jag blivit kallad för att jag ska bli opererad. wiho, det känns ju lagom skoj! Läkaren var väldigt pedagogisk och ritade upp mig på sin lilla whiteboard som han hade i undersökningsrummet. Han ritade och berättade var levern satt och vad gallan har för uppgift, jag höll som vanligt tyst om att jag minsann läst 10 (dåvarande) högskolepoäng Anatomi/fysiologi på universitetet och minsann vet vad dessa organ har för uppgift. När det gäller sjukvården så brukar jag inte upplysa om att jag själv arbetar inom området för det är rätt skoj att höra när läkarna eller sjuksköterskorna ska förklara för en. Men i alla fall, jag har inte haft en endaste känning av gallan sedan 27 augusti och trodde att jag skulle slippa allt vad operationer hette, men tydligen inte. Kan bara hoppas att OP-tiden dröjer så loppan hinner avvänja sig (ang amningen). Läkaren föreslog att jag skulle pumpa ut med tanke på att jag inte får amma direkt efter operationen pga narkosen. Alice ammar inte lika ofta och absolut inte lika länge, nu när hon börjat med "vanlig" mat, men ibland när hon är ledsen är det bara tutt som gäller då hon inte använder napp/tumme! Hur ska detta gå?!?! Nåja, jag får som sagt hoppas på att det dröjer med operationen!!!

När Anders kom hem bjöd jag honom på hemmalagad skink/purjolök/ostpaj vilket jag tyckte var jättegott medans Anders tyckte att det var "helt OK". Helt OK betyder att det man bara tar en portion när man i vanliga fall brukar ta 2....! Nåja, det blev en del över så han får minsann äta imorgon med! Back to the subject... Efter maten hämtade vi upp pappa och sedan körde vi hem till farmor. Jag har gjort en fotobok om Alice med en massa foton samt text i som jag idag gav till farmor så att hon alltid kan titta på fisen! Hon blev jätteglad och skulle ha den framme så att alla som besöker henne kan få titta i den =)  Hon är så söt min lilla farmor! Mamma och jag ska ta med henne ut på lördag så att hon kan få titta på en vinterjacka för hon tyckte inte hon hade någon. Det är inte lätt när man blir gammal och inte kan ta sig för som man kanske gjort en gång i tiden.

Imorgon är det ännu ett besök på BVC och mammagruppen. Jag har glömt vad vi ska prata om men det lär jag ju bli varse om imorgon. Tiden är lite dum för det brukar vara just då som Alice sover sin förmiddagsnap, så hon lär ju vara på underbart humör imorgon... Som tur är så brukar inte de andra bebisarna vara solstrålar hela tiden heller så hon är ju i gott sällskap.

Som sagt, veckan har gått i ett och jag känner mig sjukt trött. Höll nästan själv på att somna när jag nattade loppan så jag överväger starkt att själv krypa ner och hoppas att jag inte drömmer en massa! I natt drömde jag hur mycket som helst. Jag kan inte redogöra för allt jag drömde men jag vet att jag vaknade efter att jag drömt om spöken... Det sjuka är att jag fortfarande blir helt uppjagad av dessa drömmar och har svårt att somna om. Svar: Ja, jag ska bli 30 år nästa gång jag fyller år.... Men är lika mörkrädd som en femåring!

Produktiva veckoslutet

Publicerad 2011-10-02 20:54:06 i Allmänt,

Denna helg har familjen Åhlin varit sjukt produktiva! Igår åkte vi, tillsammans med Anders' bror Magnus samt svärmor&svärfar, ut i skogen och gick en lång och fin promenad. Tanken var att vi skulle till Skrylle men Magnus föreslog ett annat ställe eftersom solen sken och säkert alla skåningar begett sig till Skrylle och vi inte skulle riskera att trängas så for vi söderöver! Det var som sagt jättefint väder och det blev en lagom lång runda. Alice sov nästan hela tiden, vaknade bara till när vi skulle fika! All frisk luft samt de långa sovpassen gjorde dock att hon var ganska svårsomnad igår och somnade inte förräns vid 22....! Då kanske hon sov länge i morse kanske man kan tro. Svar: Nej... 7.15 for rullgardinen (ögonlocken) upp och det jollrades och gurglades tills faren i huset tog sin dotter och gick upp.

Idag har vi switchat om här hemma, eller ja vi och vi - Anders. Alla möbler som stod i kontoret har flyttats till mitt pysselrum som hädanefter kommer vara vårt kontor. "Gamla" kontoret kommer att målas om och bli Alices barnrum! Jag, mamma och pappa var iväg på Hornbach och köpte rosa väggfärg samt tillbehör. Så nu ska det sista bara tömmas och sen ska det målas om. Ska bli riktigt skoj att göra hennes barnrum! Ska se om vi hittar lite saker på Ullared. Är bland annat ute efter en fin gardinstång som passar ett barn. Får se om det blir jackpot!

Har även anmält oss till Babysim i Lund. Jag hoppas så att vi blir antagna och att det inte är så lång kö... Det var faktiskt en tjej i mammagruppen som tipsade om företaget och jag slängde iväg en anmälan i fredags. Om vi kommer med så börjar kursen i vecka 43 annars kommer vi förhoppningsvis med när nästa kurs börjar.

Nu, lite vuxentid innan sängen kallar.
Nattiz

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela