tinalajnen

Fy för....

Publicerad 2011-08-31 11:40:27 i Allmänt,

Gallsten är ingen rolig åkomma kan jag säga!

I fredagsmorse så vaknade jag som vanligt, gick upp med lillan och ammade henne i soffan. Kände hur det började göra ont i höger sida. Har haft attacker förr och det har då hjälpt ganska bra med voltaren så jag stoppade en voltaren i mig och försökte tänka på annat. Då det inte blev bättre gick jag och lade mig igen med Alice och låg i halvfosterställning. Efter 2 timmar började det avta och sen mot eftermiddagen kändes det bra igen. Jag och Alice begav oss till Björnstorp och hälsade på Anna & Ebba samt girlsen från högstadiet. Det blev en riktigt kul kväll trots att lillfisen skrek en hel del och ville bara sitta hos mammi. Anna bjöd på underbart god kycklingrätt och en cheesecake to die for (nästan). Mätt och trätt så hämtade Anders oss vid 20-tiden då det brukar vara absolut den gnälligaste tiden för Alice (läggdags-tid).

I lördags var det samma visa, vaknade och hade ont. Hade bestämt med mamma och pappa att vi skulle åka till Trelleborg och sedan till ikea för att köpa en ram till Alices doppresent och så köpa band till dopklänningen men fick tyvärr ställa in utflykten då det gjorde för ont. Jag tog en smärtstillande och det gav sig inte. Anders tvingade mig att ringa sjukvårdsupplysningen som tyckte att jag skulle ge det någon timme och sen boka tid på vårdcentralen på måndag. Jag gav det hela 1 timme sen åkte vi till akuten i Lund.

När jag varit på akuten förr så har det suttit en hel del människor i väntrummet men nu i lördags var det bara en man som satt där och väntade. Jag tog en nummerlapp och gick av och an i väntrummet, hade inte ro att sitta ner och förresten blev smärtorna värre om jag satte mig ner. Mitt nummer kallades fram och jag fick förklara mina symtom, blev sedan invisad direkt (!!!) och en sjuksköterska tog prover och satte en venflon i mitt vänstra armveck. En liten stund senare kom en läkare och klämde på min mage och tyckte att jag skulle gå på min ultraljudsundersökning som var bokad som i går (remiss skickad från vårdcentralen för 2 månader sen). Jag hann knappt tänka "Men gud ge mig nått så jag slipper ha ont!!" innan sjuksköterskan kom och gav mig en spruta i magen. Blev sedan inkörd i ett rum där jag fick vänta på en annan doktor som skulle undersöka mig. Efter ca 40 minuter började den smärtstillande sprutan hjälpa fast jag blev jätteillamående och härligt snurrig av den. Äntligen kunde jag sitta still i mer än 1 minut! Läkaren kom in, klämde och kände och sa att vi skulle invänta de sista blodproverna innan beslut fattades men allt såg bra ut än så länge. Sms skickades till mamma och pappa med "kommer nog få gå hem, allt har sett bra ut än så länge", jag skulle inte tagit ut något i förskott för när läkaren kom tillbaka så berättade han att mina levervärde var rejält förhöjda så jag skulle läggas in och invänta ultraljud och antagligen operation under detta vårdtillfääe. Fick fortsätta vara fastande, jag som inte ätit på 14 timmar vid det här laget.... Fick ett litet näringsdropp och kördes upp på våning 8, KAVA, där jag fick ett enkelrum tack vare Alice. Vid 16.30-tiden fick vi gå till röntgen och ett ultraljud gjordes, tyvärr sågs inga stenar vilket både förvånade mig och doktorerna på avdelningen men man beslutade att jag skulle ligga kvar och man skulle göra ett nytt ultraljud någon dag senare, dessutom ville de se hur levervärdena såg ut på söndagen. I söndags hade värdena börjat dala ner igen som tur var och jag hade inte fått ett enda anfall under natten och ej heller på dagen så jag fick gå på permission vilket kändes skönt. Igår gjordes ett nytt ultraljud och då såg man en gallsten samt grus men doktorerna beslöt sig för att inte operera i nuläget utan försöka medicinera och se om det hjälper....

Nya prover i slutet av oktober och förhoppningsvis slipper jag fler anfall för det var minsann jobbigare än förlossningen med Alice då det nu gjorde ont hela tiden!

Så nu har vi 3 dagar på oss att fixa allt inför lördagens dop... Som tur är så har vi underbara föräldrar som hjälper oss så det mesta är faktiskt fixat! Anders och jag ska åka till ikea idag och sen är det bara ett besök på Burlöv center som väntar samt inköp av dricka och snacks på fredag!

Hmm, det sprakar rejält om Alices rumpa nu, dags för blöjbyte!!!

Rulleri....!

Publicerad 2011-08-25 21:56:01 i Allmänt,

Det har hänt mycket i denna veckan! Inte nog med att vi börjat med smakportioner så har vi upptäckt lite annat utvecklingsmässigt, men vi börjar med smakportionerna.

BVC-sköterskan tyckte vi skulle börja med en neutral smak samt gröt så jag införskaffade palsternak/potatispuré och Alice har smakat det både igår kväll och nu idag strax innan Anders och jag åt kvällsmat. Hon fick in lite i munnen och man ser hur hon funderar ett tag innan hon smaskar och "tuggar". Lite åker ut men en del sväljer hon faktiskt. Ca 5 halva teskedar fick hon nog i sig innan hon protesterade och vi lade ner försöken för kvällen. Värre var det med gröten i morse - hon klöktes efter någon sked så jag ville inte pressa henne mer. Bara på det igen imorgon!

Nu till den andra biten. När vi var i Frösakull (v. 31) så rullade Alice runt från mage till rygg i sängen, jag halvlåg på sängen och bidrog säkert till nerförsbacken så vi har inte räknat det som "sidobyte" men idag låg hon på magen på en filt som mormor gjort och lekte med lite leksaker. Jag ville se om hon blev frustrerad och arg om jag la henne på mage men innan jag direkt hann reagera så rullade hon över till ryggläge! Jag var tvungen att prova igen och samma visa 2 gånger till innan jag kallade på Anders och fick det inspelat med kameran. Sedan fick vi ge oss för hon blev lite otålig.

När jag och Alice gick ut till Anders som klippte gräsmattan tittade jag i hennes mun och fick se något vitt lysa genom tandköttet i underkäken! Tänderna börjar tränga sig genom. Jag kände med ett finger och kände något vasst. Det är minsann inte konstigt att den unga damen är så grinig och slabbig. Hon går under smeknamnet "Slabbefia" här hemma och vi måste hålla på att byta nerdreglade haklappar var och varannan minut (känns det som).

Annars har dagen varit OK. Alice har varit ganska trött och lite gnällig. Somnade i min famn runt 14-tiden och sov sina ordinarie 40 minuter, ammade lite och somnade om och sov en stund till när jag lade ner henne i soffan. Dixie höll koll på lillan från lillans bilbarnstol.

 



Skulle egentligen gått på en promenadtur med Jenny och Laban ikväll men Jenny kände sig förkyld (krya på dig!!!) så vi ställde in turen till en annan gång. Anders och jag passade på att gå ner till byn och beställa tårtor till dopet på Bengts konditori. Det känns som vi drog på lite extra så det lär finnas MASSA tårta, bara att smaska i sig och vara glad att vikten håller sig ganska stabil under tiden man (jag) ammar! =)

Imorgon ska vi beställa mat till dopet och så ska Anders tillsammans med min mamma åka och titta på lokalen där vi ska vara! Själv ska jag ta med Alice och åka och hälsa på en gammal klasskamrat i Björnstorp som oxå har en liten dotter (född i mitten av april). Ska bli skoj att ses igen - hela gänget från högstadieklassen. Vi är 4 tjejer som umgicks i högstadiet och vi brukar träffas någon gång per år. Det brukar alltid vara lika kul varje gång och nu har 3 av oss småbarn så det är första gången vi träffas allesammans med barnen med.

 

Dagens resultat

Publicerad 2011-08-23 12:30:01 i Allmänt,

Nu är vi hemkomna från dagens BVC-besök. Första gången som Alice inte gråtit sig genom besöket... Hon var på ett riktigt gott humör och visade sina bästa sidor! Skrattade lite och jollrade och visade att hon minsann kan stå upp om mamma håller i mig, dock på lite gelében.

Hon följer sina kurvor fint men avvek mini på vikten, inte konstigt hon vill sutta så ofta. De ska bli skönt att börja ge henne lite smakportioner så kanske hon blir mer mätt och klättrar tillbaks upp till rätt "viktlinje". Dagens mått: vikt 5615 (5165 för 1 månad sen), längd 61,5 (57,5) samt huvudomfång 41,5 (40).
Det hela firade vi genom att köpa 2 nya dressar inne på Smått & stort som nu säljer ut sina barnkläder till 50%! Helt sjukt vad billigt det blev! Hängslekjolen med en t-shirt kostade egentligen 99 kronor och Alfons&Milla tunikan 149 så det bidde 124,50 för båda två.... Nästan Ullareds-varning.



Ikväll blir det nog gröt-premiär. Spännande, undrar så vad hon kommer att tycka! Håll tummarna för att hon inte spottar ut det över hela köksbordet.

En liten summering

Publicerad 2011-08-23 08:05:35 i Allmänt,

Oj vad dagarna har gått snabbt! En liten summering...

Fredagen 19/8 - halva dagen gick åt att baka inför lördagens familjekalas. Gav mig i kast med makroner som är så populära och ja, det var kaos i hela köket!



Der var mycket svårare att göra än vad jag trott! I receptet stod det att man skulle "klistra" samman två makroner till en hamburgare. Jag har ätit makroner på café och jag måste ju säga att mina inte var i närheten så fina....... Men goda var dem med smak av hallon! Alice vaknade när jag vispade till marängsmeten men höll mig sällskap halvsittandes i sin vagn - lugn!



Lördagen 20/8 - Min födelsedag!!! Fick present på sängen av Anders (presentkort på Burlöv center samt hjärngympaspel) och sen efter frukost travade vi iväg till Ica Supermarket för att hämta ut ett paket till mig, Alice doppresent samt handla till kalaset. I mitt paket fanns ett par snygga kängor som jag beställt hem som Anders gav till mig! Ohhh kommer bli så fiiiin i höst! På eftermiddagen kom mamma, pappa, Magnus & Hanna samt mormor & morfar och firade mig. Det var riktigt trevlligt och jag hoppas att samtliga hade både trevligt och tyckte att maten var god - samt mina bakförsök....!

Söndagen 21/8 - var helt slut och Alice hade inte sovit så bra under natten så vid lunchtid var jag helt slut och somnade med lillan i sängen när hon ammades. Missade helt att mamma och pappa var på besök och frågade om vi skulle till Burlöv. Det var riktigt skönt att få sova en stund mitt på dagen!
På kvällen träffade vi Jenny och Laban och gick en liten kvällspromenad! Det var riktigt skönt ute och det blev en trevlig runda!

Måndagen 22/8 - Alice och jag var på mitt jobb och hälsade på från ca 10.30 - 13.30! Hon var helt slut när vi gick därifrån. Det var riktigt skoj att se mina gamla arbetskamrater och jag saknar ju mina panchisar men det är rätt skönt att vara hemma! Som sagt så somnade Alice precis när vi kommit ut från jobbet och sov hela bussresan hem och fortsatte att sova inne på Citygross (vaknade till men somnade snabbt om igen). Hon vaknade inte förräns vi kommit hem så ca 2 timmar sov hon - rekord!

Idag ska vi på BVC och prata om smakportioner. Igår när vi var på citygross kunde jag inte låta bli så jag shoppade en plasthaklapp, matningsskedar samt en liten burk med mangopuré! Här ska matas!!! Ska bli spännande att se hur Alice tar det här med lite annorlunda föda. Sked är hon van vid då hon varje kväll får D-vitamindroppar samt Sempers magdroppar. Nej, om man skulle få lite frukost i sig nu när damen fått sin frukost.

... och så gick dagen

Publicerad 2011-08-17 22:44:10 i Allmänt,

För att ha sprutlackerat hela blöjan, bodyn samt babysittern har Alices mage varit bra! Inga fler incidenter... Vi tog oss faktiskt ut på en runda till citygross. Alice skrek som vanligt och tystnade först vid järnvägsstaionen. Det värker verkligen i en när hon gråter.... Jag vet att hon för det mesta alltid gråter när hon är trött och att hon till slut tystnar för att somna, men det vet ju inte alla som man passerar. Känslan finns där "tycker de att jag är en dålig mamma för att hon skriker???" Som tur var så slutade hon ju skrika och sedan inne på citygross somnade hon och sov heeeela shoppingrundan! Hon vaknade inte förräns vi kom hem och jag stod och förberedde maten!

Missade ett sms från Nenna om en kvällspromenad men får försöka kompensera vid nästa "date" =) 

Påbörjade att göra makroner men Alice ville inte ligga själv utan ville bli buren på så jag får väl fortsätta med försöket imorgon! Mandlarna är i alla fall skållade och malda. Alltid en början ju!

Imorgon ska jag ta mig in till Malmoe och hämta ut mitt nya internationella ID-kort. Har ju inte riktigt skärpt mig sedan giftemålet så har hetat "fel" efternamn i 6 månader nu... Tor äntligen tag i saken under Anders semester och nu är det äntligen färdigt att hämtas, spännande! Man ser ju allt som oftast ut som en fängelsekund på bilderna. Tanten i luckan ville ta om fotot X antal gånger för att jag inte log, log för mycket, glasögonen halkade ner, osv osv... Att man inte är fotogenic (stavas det så??)! Det blir nog bra... Sedan är det tid att bege sig ut till västra hamnen för att fira Anders brorsdöttrar, Alices kusiner, som fyller 6 respektive 3 år!! Så jag borde gå och lägga mig för det blir nog många "Vad gör han??", "det är min kusin", "Varför ligger han där" osv =)  men det är himla sött, särskilt eftersom Alice är en hon och inte en han, inte lätt det där när man är 3 år!

Ett riktigt skitinlägg

Publicerad 2011-08-17 10:40:12 i Allmänt,

Ibland blir man riktigt förvånad hur mycket bajs en liten bebis kan producera...! Jag och Alice lyssnade på lite musik för hon började bli lite grinig, precis som hon brukar när hon är trött. Jag bytte låt men hon blev bara ännu mer grinig och då tänkte jag att jag fick ta upp henne (hon satt i sin babysitter). När jag började lyfta upp henne såg jag att hon var alldeles gul på magen. Hann bara tänka "vad f*n" innan jag fått upp hela Alice ser jag att hon är ännu mer gul på ryggen... Neeeeeeej!!! In med ungen på toaletten och avspolning under kranen. Bajs ÖVERALLT!!!! Inte konstigt hon var grinig! Hon brukar göra "bajsljud" när det är dags men inget sådant alls idag utan bara kaos direkt. När hon fått på sig en ny fin blöja och sattes i bilbarnstolen inspekterade jag babysittern som jag smart nog lagt en filt i för att undvika sådana här olyckor men nog fasiken hade bajset letat sig genom alla lager filt. Det var bara att ta av tyget och kasta in i tvättmaskinen. Jag som skulle gå iväg till affären idag, det får bli en riktig tvätt-dag!

Nu ligger fisen och tar igen sig i vagnen och jag får väl sortera ännu mer tvätt...

Brrrrr!

Publicerad 2011-08-16 21:32:16 i Allmänt,

Så fruktansvärt vidrigt! Jag har precis lyckat på Alice att somna efter försök nummer jag vet inte vad. Sitter i TV-rummet och har precis startat den bärbara då Anders reser sig från soffan och säger något, jag spanar ner mot golvet och vad ser jag? Vad ser jag? VAD SER JAG? En BAUTA spindel.... Inte en stor spindel utan en MEGABAUTA!!! Fyyyyy! Jag fångar den med mitt glas (snabb var den jäkeln med) och vi får ut den... Vad som sen hände den skriver jag inte men om det blir regn imorgon så har ni svaret! R.I.P räliga djur.

Fick sedan en väldigt skrattattack då Anders försöker vara smidig för att inte väcka lillan och då trampar på en groda som tillhör Elektra. PIIIIIIP.... Jag låg nästan dubbel av skratt. Som tur vaknade inte Alicen!

Har idag fått tacka nej till en kvällspromenad med Nenna och söta Laban-Bus, har nämligen varit och klippt mig! Vågade inte riktigt klippa av mig allt hår igen men någon dag så... Blev ny snitt på luggen och Anders tyckte det blev bra och det är väl nästan huvudsaken - att han inte ska behöva skämmas för min friss!

Ska nog snart krypa ner och förhoppningsvis inte drömma om räliga spindlar. Kanske kan drömma om vad jag ska handla imorgon då jag och Alicen ska ta en promenix bort till Citygross.

Kramelikram

3:e vilan för dagen

Publicerad 2011-08-16 14:00:06 i Allmänt,

Puh, idag har Alice minsann varit trött! Vaknade 7 men vi kom inte upp förrän 7.30... Nu är hon inne på sin 3:e vila! Fast vila nummer 2 varade inte länge, hann bara städa ena badrummet innan hon vaknade och blev ledsen.
Annars har vi haft besök av en jädra katt som brukar göra våra katter irriterade. Jag satt i Tv-rummet, Alice sov i sin vagn och katterna sov i vars ett rum i huset då jag plötsligt får se en gråvit katt komma strosande inne på vår tomt på baksidan! Han/hon har antagligen hoppat över vårt staket. Han gick lugnt och snosade på våra trädgårdsmöbler. Min enda tanke var att "jama nu inte för då väcker du Morrizon och då blir det en jäkla cirkus här hemma". Jag vågade inte slå till glaset med risk att väcka alla katter i huset inklusive Alice så jag gick lugn fram till fönstret. Når den gråa var inne på sin andra runda i trädgården fick den syn på mig och satte av i galopp ut från vår trädgård och jag kunde andas ut - ingen skada skedd! Att han vågar sig tillbaka hit, vet inte hur många gånger vi skrämt bort den.

Har även hunnit med att boka om en ultraljudsundersökning så att Anders kan hjälpa mig att passa Alice! Hade en dum tid 8.30 och det är svårt att gå upp, fixa Alice, ta sig till Malmö och samtidigt återstår problemet med att någon ska passa henne så nu fick jag en tid 15.15. Funkar lättare då! Jag har fått besvär med, vad jag och doktorerna tror, är gallstensanfall! Har hänt ett par tillfälle att det gjort skitont i höger sida som strålar bak i ryggen och värst har det varit natten mellan midsommarafton och midsommardagen då jag vaknade av att det gjorde ont vid 1-tiden och vid 4 hade det fortfarande inte gått över trots ipren. Nu var det, peppar peppar ett tag sen det gjorde ont men det kan ju komma och gå det där. Suck. Nåja nu ska det underesökas om det finns några stenar som sitter i kläm eller om det ser fint ut.

Nej, om man skulle ta och fixa till lite här hemma nu när lillan vilar!!! Det där med att man själv borde vila när de sover har jag missat totalt... Hennes vilostunder är i regel så korta så jag knappt hinner blunda innan det är dags att ta upp henne igen! Men jag klagar inte, när hon väl ler så smälter man av kärlek!

Mamma Mjölkkossa goes matlagnings-Tina!

Publicerad 2011-08-15 15:09:00 i Allmänt,

Eller ja, ett försök till det i alla fall.

I torsdags storhandlade Anders på Burlöv center. Med storhandling menas att vi istället för att handla mat från dag till dag (hur oekonomiskt som helst) så såg vi till att handla för flera dagar. Jag blev riktigt sugen på redig skånsk kalops och rådfrågade mamma och pappa hur man gör. Sagt och gjort, idag tog jag fram stora kokboken och slog upp Kalops. Beskrivningen gick inte riktigt ihop med mammas och pappas beskrivning så jag improviserade lite.

 
Nu står möget på spisen och puttrar och ska bli riktigt mört! Alice höll mig sällskap tills hon tröttnade och ville ha all attention - vilket jag naturligtvis fick ge henne, svårt att laga mat med en illskrikande liten fis!



Idag är det Anders första jobbdag efter att ha varit ledig i sex veckor. Jag tycker synd om honom men kanske mest synd om både Alice och mig som haft privilegiet att vara uppassade 24/7. Fick helt enkelt själv fixa Alice i morse, fixa frukost, osv osv. Här är så tyst nu =(  Men om 1 timme är det åter familjeliv!!!

Nää, om man skulle passa på att vila lite nu när lillan sover så fint i vaggan!

Tjingalong

What a day...!

Publicerad 2011-08-14 21:35:16 i Allmänt,

Jag skulle ALDRIG ha skrivit igår att jag önskade att Alice skulle ta sovmorgon som idag, klockan 7.00 var hon klarvaken och kvart över sju kastade jag in handduken och fick ge upp mina försök att få henne till att somna om...! Annars var morgonen ganska okej fram till 9 då hon började bli lite gnällig, försökte få henne till att vila men det var lögn i helskotta. Jag trodde nästan jag skulle bli galen! Vid 13 lade jag en illskrikande bebis i vagnen och travade till Citygross, efter en lång omväg somnade hon till slut - hade innan dess enbart sovit ca 10 minuter på hela förmiddagen! Helt otroligt att hon inte somnade tidigare.... Anders pappa kom på besök i eftermiddags och då passade Alice på att fisa & bajja rejält - efter det blev hon lugn! Lilla fisen, att lite gaser kan ställa till sådana problem.

Nu sover hon gott (hoppas jag) efter att ha tagit sitt första gemensamma bad med pappsi! Vi har nog fått en riktig groda som gillar vatten för det gick jättebra och inga ledsamma miner, iof Alice gillar att bada i sin egna balja med. Har funderat på att anmäla oss till bebissim men en gammal klasskamrat berättade att hon skulle anmäla sin dotter till en bebissimskola som var certifierad och tydligen är inte bebissimmet i Staffanstorp det så jag vet inte riktigt hur vi ska göra. Någon som har tips på simskolor för småttingar?






























Idag är det exakt 6 månader sedan jag blev fru (hur otroligt moget låter inte det) Åhlin. I alla fall om man ser till datumet. På alla hjärtans dag slog vi slag i saken och drog våra familjer till Rådhuset och I do:ade! Dessvärre hade både Anders och jag helt missat att det var idag så vi får väl ta och fira en annan dag - kom på det när jag nattade Grodan.

Nu ska jag försöka få rumpan loss från stolen och se på slutet av filmen vi påbörjade igår kväll - RED med bland annat Bruce Willis och Morgan Freeman, än så länge är den underhållande.

Kramelikram

Gulligullrosa

Publicerad 2011-08-13 21:36:00 i Allmänt,

Så där ja, då är jag uppe i 3 inlägg på en och samma dag - Kissie och alla andra bloggare, känn er rädda för här kommer Mamma Mjölkkossa =) Hmm, att jag inte döpte bloggen till det!

Idag har hela familjen Åhlin varit i Köpendanmark med mina föräldrar. Vi kom iväg vid 10-tiden och när vi väl stigit ur bilen i garaget i Lund slocknade Alice i babybjörnen. Nästan utan protest! Vi köpte biljetter och väntade in Öresundståget och det dröjde inte många minuter innan vi var på väg! Väl av i Köpenhamn gick vi till Glyptoteket för mamma har under sin semester endast haft 1 önskemål - fika på Glyptoteket, så nu sista helgen var det så dags... När vi kom fram såg vi att det, på dörren, satt en skylt med en överkryssad barnvag. Jag blev halvt galen men som tur var så kom en rar gammal vakt fram och erbjöd oss att låna ett lås (helt gratis!) så vi kunde låsa fast vår barnvagn... Kändes ju sådär att låsa fast en vagn för 9000 utanför Glyptoteket men vi hade inget annat val. Efter en liten snabb runda fikade vi på det billiga (ironi) fiket - gott var det dock! Vagnen stod kvar när vi kom ut och sedan begav vi oss till Ströget för att leta upp det nyöppnade Disneystore! Mamma mia vad litet det var om man jämför med både i Paris och i London, men trevliga saker... Hittade Babyhörnan och införskaffade ett par jättesöta skor till Alice. Självklart rosa och med Dumbo på! Hon kommer nu bli ännu sötare (om det kan bli möjligt - självgod mamma). Anders tyckte att hon skulle ha en ny matskål då hon nu snart ska börja prova smakportioner, vi köpte en med Smurfan i Ullared men Anders tyckte att hon skulle ha en med Flash McQueen från Cars så det fick bli så! Allt behöver ju inte vara gulligullrosa!

 

Matskålen med motiv från Cars samt de rosa små skorna med Dumbo... (lite mörk bild kanske)


När vi kände oss klara med Ströget tog vi tåget hem, köpte takeaway på Tatung i Lund och sedan körde vi hem! Alice var skittrött men ändå lite svårare att natta än vanligt men ca 20.30 slocknade hon och jag hoppas hon tar sovmorgon imorgon - Anders sista semesterdag och min sista ha-maken-hemma-hos-mig-dag. Det kommer kännas skitkonstigt att vara helt själv om dagarna nu när han varit hemma i sex (!!!) veckor!
Oj, hoppsan sa, nu pep babymonitorn, får se om det var falskt alarm!

Nattiz!

Inlägg som skapades 110812 (förra bloggen som nu är inaktuell)

Publicerad 2011-08-13 21:18:45 i Allmänt,

En dag i mjölkkossans liv

Jahapp, då är det som det är... The truth shall set me free - jag är världens sämsta bloggerska! Det är fasiken tur att jag inte livnär mig på detta för då hade vi behövt bo i en liten hydda på någon åker - och det gör vi ju inte!
Men om sanningen ska fram så har inte bloggning varit det första jag tänkt på när jag slagit upp de klarblå varje morgon - all tid går åt och har gått åt till vårt nytillskott i Åhlin-klanen, nämligen vår efterlängtade ärta, groda, ja, kärt barn har många namn! Alice som vår groda heter är nu snart 4 månader och jag kan ju säga att det varit tuffa men spännande månader! Jag ska bespara er min förlossningsberättelse till senare tillfälle, kan ju bara meddela att jag ALDRIG kved, trots 24 timmars förlossning.... Det ni! Jag som annars kvider för minsta lilla... Anders var grymt imponerad, och ja, jag med.
Alice är otroligt söt - det tycker iochför sig ALLA mammor & pappor, hon är dessutom väldigt med och vill inte missa en sekund på dygnet så de första veckorna var det sjukt svårt att få henne till att somna och sova! Det var inte många minuter som hon sov på dagtid men peppar peppar så har hon sovit bra nästintill alla nätter (med enstaka amningstillfälle/natt) hitintills. Men eftersom hon inte velat sova så blev hon otroligt grinig och mycket ledsen. Varje kväll var en kamp tills hon slocknade vid 21.30-22-tiden men som tur är så har vi lärt oss hennes tecken och rutinerna har äntligen kunnat skapas! Nu ser en dag med Alice ut ungefär så här....
* Vaknar vid ca 7.30-8tiden. Går upp och ammas i Tv-rummet.
* Underhåller sig själv (och oss) i BabyBjörnsittern när jag och Anders äter frukost.
* Grinar till ca 2 timmar efter hon vaknat och då är det dags att vila - sover då ca 40 minuter. Sedan dags att ammas igen....
* Vid 13-tiden är det dags för ännu en powernap och då är det ytterligare 40 minuter som gäller....
Sedan brukar vi försöka komma ut på promenad, det har ju varit en del utflykter nu när Anders haft semester så rutinerna har varit lite annorlunda!
Vid 17.30-tiden får Alice sina D-droppar & sempers magdroppar - sedan amning.
Vid 19-tiden börjar grinigheten igen och då är det dags för pyjamasen och sedan i säng. Brukar somna vid 20.30-21! Så här ser det alltså ut i våra liv. Med en hel del amningstillfällen instoppade här och var! Är vi bara hemma känns det som att Alice är mer mammig och vill tutta (känner mig som en mjölkkossa) men är vi ute på äventyr så blir det mer sällan, trots att tillfällen ges! Men som sagt, dagarna rullar på och det känns lättare nu - äntligen! Det är lättare att få henne att bli nöjd när hon är ledsen vilket jag inte skulle ske för ca 2 månader sen. Som tur var så fick jag höra att "Det blir bättre" och ja, det har det faktiskt blivit!!!
Nu ser vi fram emot BVC-besöket i slutet av augusti då det ska pratas smakportioner och då Alice, då blir det åka av!!! Jag hoppas hon blir mer mätt eller i alla fall att mättheten håller i sig längre och jag inte behöver känna mig som en kossa halva dagen, för let's face it - det är jättegullugt och mysigt att amma men jag vill inte spendera halva dagen med att sitta med tuttarna i luften! Och jag tror att Anders känner sig mer involverad om han kan hjälpa till mer när Alice får äta fast föda, och som sagt att hon kanske kan hålla sig mer nöjd en längre tid.
En annan sak vi haft bekymmer med är att få henne mer nöjd. Det känns som att alla andras barn är så nöjda med sina nappar i munnen. Alice totalvägrar napp.... Men nu har hon börjat intressea sig för sin Tiger med inbyggd speldosa OCH sina pekfingrar, ibland trycker hon nästan in hela handen i munnen med en söt klökning som resultat, hon är en riktig slabbefia (det har hon efter sin far!).
Nåja nu ska jag inte tråka ut er, ska passa på att kasta in mig i duschen och kanske ta en lite längre dusch än vad man brukar hinna med på dagarna då Grodan är vaken!

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2011-08-13 21:13:04 i Allmänt,

Hallå hallå!

Då jag haft svårigheter att lägga ut inlägg på min gamla blogg har jag nu skapat en ny.... Piffigt va! Är nu uppe i minst 10 miljoner skapade bloggar, känns det som! Denna gång har jag minsann skrivit upp både mitt användarnamn OCH lösenord så jag inte glömmer bort, inte lätt med amningshjärna!

Då så, håll i hatten för nu kör jag!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela