tinalajnen

Helt j*vla underbart! En glad MammaMjölkkossa!

Publicerad 2012-03-26 11:23:14 i Allmänt,

I natt hände det som jag ALDRIG trodde skulle ske... Alice somnade 21.30, vaknade 00.30 och då la jag henne bara på andra hållet i hennes säng och bumpade henne tills hon somnade om. Hon vaknade till ytterligare en gång under natten (vet ej dock när) och sen vaknade hon ordentligt 7.20! WHAT?! Hon har sovit en hel natt i sin egen spjälsäng utan problem! I vanliga fall vaknar hon minst 6 gånger under en natt och brukar komma över i vår säng vid 1-tiden...! Men som sagt, det gick sjukt bra i natt. Vid 7.20 fick hon välling, eftersom jag numera inte ammar längre, och somnade om vid 7.50 till 8.48... Rena lyxen! Anders hade tydligen blivit jätteförvånad när han vaknade och gick upp vid 5.30 och såg att Alice inte låg mellan oss.

Helgen som gått har, som vanligt, gått alldeles för fort! I lördags var vi åter igen inne i Malmö på babysim och efteråt åkte vi hem till min mormor och morfar. Alice hann aldrig somna i bilen när vi körde från babysimmet utan hon var så trött när vi bar upp henne till mormor och morfar. Så fort hon fick syn på morfar gav hon upp ett skrik som sedan varade i 30 minuter.... Hon var så trött men ville inte somna så till slut gav vi upp och jag mutade henne med fruktpuré. Hon var säkert hungrig efter badet med för efter att hon fått purén i sig blev hon tyst och kunde till och med gå fram till morfar och peka med sitt lilla pekfinger mot hans. Morfar blev genast lättad då han trodde att han hade skrämt den stackars tösabiden. Tänk vad lite hunger och trötthet kan göra! Vi blev bjudna på god mat och det var en trevlig liten träff.



Alice i gammelmormors famn.

                                                         
Igår blev Alice och jag hämtade av mamma och pappa för en liten biltur till Vellingeblomman. Så mycket påsksaker de hade!!! Dock fick bara en liten påsksak följa med hem samt några blommor. Jag ska försöka gå hem till mamma och pappa och hämta två lerkrukor då jag köpte två pelrgonsticklingar. När jag var liuten tyckte jag att pelargoner var kärringblommor och nu tycker jag att de är fina - betyder det då att jag gått och blivit kärring?! Kärring eller ej så ska jag i varje fall plantera dem idag så att de inte dör. Vi hann även med en tur till min bror med sambo på en liten fika. Alice tyckte det var skoj att busa hemma hos Magnus och hon vågade även peta på deras labbe Elektra. Undrar så när hon ska lära sig klappa... Nu bara petar hon eller klappar hårt på djuren. När vi skulle köra hem svängde vi inom Ica maxi och jag hittade en stor utekruka som jag ska ha på framsidan. En jättestor fin betongkruka för 99 spänn... Sjukt! Ska bara få tummarna loss och plantera i den nu i veckan!


Alice, ser ut att vara i drömmens värld, på Vellingeblomman.


 Idag ska jag och Alice bege oss till Entré Malmö. Jag måste försöka hitta ett par skor till tösen som hon kan gå i utomhus!!!


Bilder från fredags....!


Fredagens grillmästare, pappa. Han fick huka för hans ansikte försvann i ljuset när det stack upp i mellanrummet av staketet! =)


Mamma gosar med lillfisen

Premiär!

Publicerad 2012-03-23 23:55:36 i Allmänt,

I eftermiddags knallade jag och Alice hem till mamma och pappa. Pappa var hemma redan vid 15 men Alice sov så gott och vaknade inte förräns 15.30. Efter att fisen vaknat knatade vi över och fann pappa sittandes ute och lösande korsord. Det har varit en alldeles underbar dag med soooool. Alice gick lite på deras gräsmatta och ville klappa deras kissar som var ute i solen. När mamma kom hem berättade pappa att de skulle grílla, han undrade om vi ville stanna på mat men eftersom jag tagit ut köttfärs till lasagnette ville jag först prata med Anders. När pappa åkt iväg för att handla kött ringde jag upp Anders och vi kom överens om att grillat hade varit gott... Så vi stannade och fick underbart gott grillat kött, som ALLTID när pappa är framme. Köttfärsen fick jag brynt till ikväll för att det inte skulle förstöras. Vi får helt enkelt ha lasagnette imorgon! Det är så sjukt gott med grillat! I LOVE VÅREN/SOMMAREN och alla tillfällen som grillen kan åka fram.

Nu ikväll har vi mest kollat på film. Alice somnade vid 20.30 och sov fram till 23.30 innan hon gav lite ljud ifrån sig. Anders gick in och "bumpade" henne så hon somnade om.... Hur kan hon, ena kvällen/natten vakna efter 40 minuter för att sedan några nätter senare sova 3 timmar i streck? Jag blir aldrig klok på ungen!!! Huvudsaken att hon sover och att vi faktiskt kan få lite egentid. Det behöver man! Nu går "Nyckeln till frihet" på ettan och det är en riktigt bra film. en film som jag säkert sett 8 gånger men som är lika bra varje gång.

Imorgon hoppas jag på en lika fin dag som idag!

Nattiz

Slut i rutan!

Publicerad 2012-03-23 15:34:04 i Allmänt,

Efter att vi hade varit hos tandläkaren och fått reda på att det inte är superbra att amma på natten eftersom man då inte borstar bort sockret från tänderna så bestämde jag mig att det nu fick vara nog! På amningen det vill säga! Så i natt har Alice inte fått närma sig tuttsen. Det är oftast enklast att få henne att somna om genom att hiva fram bröstet men som sagt, någon gång måste det ta slut. Hon har sovit ganska oroligt i natt och vaknat X antal gånger, det har dock gått lätt att få henne att somna om genom att bumpa henne på rumpan eller att klappa på hennes ben. Vid 4 tiden var hon ganska otröstlig och det var svårt att få henne att komma till ro så vid4.45 gick jag upp och gjorde en flaska välling och gav henne. Hon låg mellan Anders och mig och höll själv i flaskan och ifrån henne hördes ett sörplande utan dess like! På max 5 minuter hade hon slukat nöstan heeeela portionen. Så nu är det slut på tutt helt! Hoppas det går lika bra i natt!

Idag mötte jag & Alice upp Ellen och hennes mamma nere i byn och vi gick en låååång runda med våra små fisar. Ellen låg lugnt och fint i sin vagn och tittade sig omkring och Alice... Alice höll låda! Inte ville hon sitta stilla.... Men det var i alla fall skönt att komma ut och gå. Nu ligger hon och vilar/sover och ska väl alldeles strax vakna - då tänkte jag att vi skulle gå hem till mina föräldrar en liten stund. Det är ju underbart väder!!!




Dagens fis - supergla' (innan promenaden det vill säga).

Bissingkontroll

Publicerad 2012-03-21 11:56:03 i Allmänt,

Idag har Alicen varit hos tandläkaren för första gången i sitt liv. Det gick bra och Alice fick med sig en rosa tandborste hem. Hon visade, inte så glatt kanske, upp alla sina tänder och det visade sig att en kindtand håller på att tränga genom. Inte konstigt att hon har blivit förkyld utan någon direkt anledning. Efter besöket knallade vi in på ICA och fick med oss gröt hem till loppan. Det var rätt skönt ute, trots att det blåste!

Igår var mamma och jag borta vid Kids&Friends (ligger vid Hulténs). De har ganska nyligen öppnat och igår var det som sagt premiär för mamma och mig på ett besök. Vi gick en runda i affären och kunde snabbt konstatera att det inte direkt var någon affär för mig. Barnkläder för 600.... Som de växer ur på ingen tid alls... Visserligen kanjag tänka mig att köpa något dyrt fint plagg till speciellt tillfälle men oh my inte för vardagsbesvären. Efter att vi tittat runt lite gick vi bort till Citygross där pappa väntade. Mamma och pappa storhandlade och Alice och jag bara tittade runt. Vi promenerade hem till Anders och kunde konstatera att vi varit ute på en lång promenad - synd bara att våren kommit av sig lite!

Uppdatering av Morrizon och hans kisseribesvär: han håller fortfarande på att skvätta på sina utvalda ställen trots smärtstillande varje dag. Igår ringde jag åter igen till djursjukhuset och berättade om hans besvär. Vi fick en tid idag och jag skulle försöka få till urinprov... Anders fick åka till djursjukhuset igår och köpa plastkulor som man lägger i kattbaljan, det suger inte upp kisset och man kan då få ett urinprov. I morse hällde jag upp det i en ny balja och satte in på min toalett tillsammans med Morrizon. Efter 10 minuter fattade han galoppen och kissade. Så.... Ett urinprov färdigt! Vi ska försöka få till ett i eftermiddag med så att vi har två med oss till veterinären. Hoppas de kan hitta vad som är fel nu då.... Morrizon som verkligen älskar veterinärer (eller inte...).



Jag vill bara klappa liiiiiiiite..... Morrizon störs i sin skönhetssömn!

En snabb uppdatering innan Zzzzz

Publicerad 2012-03-18 00:01:38 i Allmänt,

Nej men om man skulle ta och gå och lägga sig...! Nätterna är ju fortfarande helt hopplösa! Igår vaknade hon 3 gånger innan klockan blev 24! Och det längsta sovpasset fick jag mellan 01-04! Sucka...! När ska Alice bli bättre på att sova?!

Morrizon mår bättre och det har inte hänt fler "olyckor" på våra golv på hela veckan... Tills idag! Hittade en kissepöl som var miniblodig inne i grovköket! Nu ska han ju bara ha smärtstillande till och med måndag så jag vet inte hur vi ska göra! Han verkar må bättre, sitter inte lika länge på sin toalett och försöker kissa, han springer inte titt som tätt på toan och han tvättar inte pillevippen lika ofta som innan. Men ja, vi får väl se. Han ska ju som sagt ha smärtstillande några dagar till.

Idag har vi varit på kursavslutning på babysimmet och Alice har nu gått 2 kurser! Efter badet åkte vi till Ikea där mamma och pappa mötte upp. Vi inhandlade en ny bokhylla till Alices rum (hon har massa böcker, eller ja ärvegods från när jag var liten) och några diskborstar. Mamma och pappa köpte en spjälsäng som Alice OCH hennes blivande kusin (!!!!) kan ha användning av! Ja just det! Kusin på G!!!! Har vetat någon vecka men nu har Magnus och Hanna outat det för de som skulle informeras först innan nyheten kom ut på annat håll! Åhh det ska bli så spännande att följa Hannas graviditet och så är vi ju självklart nyfikna på vem som flyttat in i hennes mage! Är det en pojkkusin eller flickkusin?! Bara det är en frisk en så spelar det ju ingen roll!!!
Efter Ikea åkte vi till Barnens hus för jag är verkligen helt hispig med det här med bilbarnstol! Vad ska hon ha för någon? Vilken är bäst?! Tyvärr kom vi dit 10 minuter innan stängningsdags så det blev bara en snabb titt. Men vi MÅSTE köpa en snarast. Hu!

Nu kallar sängen, ska upp tidigt imorgon och städa en massa här hemma. Anders har fyllt år och vi har bjudit hit syskonen samt föräldrarna på en liten fika, men vill ju att här ska se fint ut!

Vilken vecka...!

Publicerad 2012-03-09 23:35:46 i Allmänt,

Som rubriken antyder har det varit en minst sagt händelserik vecka. Både positivt och negativt!

Förra fredagen mötte jag och Alice upp Jenny med Laban vid kyrkan. Vi promenerade bort till Citygross och köpte varsin semla innan vi promenerade hem till Jenny för en goood fika. Jenny hade köpt jättegod bullar och så käkade vi lite olika ostar! Semlan lade sig som en smäck i magsäcken. Först när vi kom hem så var Laban lite närgången och skulle pussa och slicka på Alice i ett. Hon ryggade tillbaka vid något tillfälle men var inte så rädd. När Laban lugnat ner sig så gick det jättebra och Alice visade leksaker för Laban och Laban visade henne sitt tuggben! På vägen hem somnade Alice fint i vagnen, inte konstigt efter allt lekande!

Lördagen började med att jag blev väckt av telefonen. Det visade sig att Anders pappa råkat ut för en olycka i Dubai. Vi blev förstås oroliga och beslöt att ställa in fikan som vi planerat hemma hos min kusin med flickvän. Det fick bli att vi åkte hem till Anders bror och gick genom vad vi kunde göra för att hjälpa svärmor och svärfar i den sits de befinner sig i. Lyckligtvis kom svärfar hem från sjukhuset men hela veckan har inneburit en massa planerande och telefonsamtal till olika instanser. Huh =/  Så tråkigt när man befinner sig så långt ifrån varandra. Man känner sig rätt maktlös när något händer.

I onsdags eller torsdags (alla händelser gör mig alldeles yr) fick vi äntligen besked om att Alice fått plats på Kyrkbyns förskola. Det känns riktigt skönt eftersom de först och främst bara skulle ta emot 6 barn och så hade jag/vi bara ansökt om denna plats. Det hade ju varit typiskt om vi inte fått plats, antar att vi hade blivit placerade någonstans där vi kanske inte alls hade velat. Så i mitten av augusti ska lilla grodan skolas in. Hoppas verkligen att det kommer att gå bra.

Igår var först mina föräldrar här på en liten snabbvisit och sedan kom min bror tillsammans med sin sambo. Så kul att ses igen! Det var ett tag sedan sist. Alice blev jätteglad över besöket och morbror Magnus busade extra mycket och "flög flygplan" med Alice så hon skrattade hjärtligt (och slabbade - tand nummer 8 har trängt genom). Innan de skulle gå hörde vi hur Morrizon höll till inne på min toalett. Han kraffsade i Alices badbalja som han ibland gör innan han ska lägga sig ner. Magnus gick dit och kollade, han kallade på mig och det visade sit att Morrizon hade kissat i badbaljan. Det var ganska orangefärgat kiss och jag såg även att det var färska bloddroppar. Vi tog ner deras andra balja och fyllde med ny sand och han gick genast dit och satte sig - lääääänge. Det kom bara en liten prick kiss... Jag googlade och hade mig samt kontaktade min före detta sjuksköterskechef som även arbetat på djursjukhuset och frågade om det kunde vara en urinvägsinfektion vilket hon trodde att det kunde vara. Då kändes det lite lugnare. Idag på morgonen gick jag upp och tömde deras kattbaljor, det var bara 2 små kisspölar. Morrizon gick dit och kissade en liten hög vilket kändes skönt, då var det i alla fall inte stopp i hans urinrör! Jag ringde till djursjukhuset och vi fick en tid på eftermiddagen. Under tiden, tills Anders kom hem, hann Morriz att kissa på min ena tröja som låg inne på toaletten. Han kissade även några droppar (med blod) i hallen samt på frysdörren. När vi kom till djursjukhuset kom nästa bekymmer... Morrizon är ju en väldigt speciell katt som lätt kan visa humör vilket han gjorde. Veterinären bara närmade sig buren och då fräste och morrade han rejält. Jag frågade om vi inte kunde ge honom något lugnande vilket gick bra - en sköterska kom in och vi fick hälla över honom (stormorrandes och fräsandes) i en så kallad klämbur så hon kunde ge honom en lugnande spruta i låret som gjorde att han somnade. Efter allt detta (då hade vi varit där i över 1,5 timmar) kunde veterinären äntligen undersöka Morrizon. Hon berättade att det kunde röra sig om urinvägsinflammation och att han skulle bli insatt på smärtstillande/antiinflammatorisk läkemedel i 10 dagar. Hjälper inte detta får vi göra om proceduren och då även göra ett ultraljud över blåsan - jag HOPPAS att vi slipper detta för både vår och Morrizons skull. Veterinären lugnade mig med beskedet, angående kissandet i hallen, att Morrizon förknippat sin kissbalja med smärta och då provade han badbaljan och upptäckte att det gjorde ont att kissa även där och då fortsatte han att leta ställen där det inte gör ont att kissa... Hoppas det antiinflammatoriska hjälper snabbt innan hela vårt hem blir nerkissat!

Så.... Allt detta på en vecka... Nu får saker och ting gärna lägga sig! Vi vill få hem svärföräldrarna i fint skick och så vill vi att Morrizons urinvägar läker ut fint så vi slipper ta honom till veterinären igen. Please! Så nu ser jag fram emot en fin och trevlig vecka utan negativa händelser!

Nu ska jag krypa ner för jag är så sjukt trött i mina små ögon! Har varit en låååång dag och jag har varit så nervös för kisses skull, och ja, min skull med... Jag vet ju hur han reagerar mot andra han inte känner sig säker med och idag blev det verkligen bevisat!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela