tinalajnen

*Gäspa*

Publicerad 2011-09-29 10:52:07 i Allmänt,

*Gäsp*
Idag är jag en trött mamma... Har varit ett antal väckningar i natt av en bökande Alice som lyckligtvis somnar om snabbt! Vid 7 tyckte hon att det var dags att gå upp vilket inte jag tyckte så hon låg och jollrade i sängen och buffade på mig medans jag låg och halvsov. Vid 8.30 kom vi upp! Mycket mer lagom, anser jag i alla fall.

Idag ska vi på Mammaträff på BVC och en psykolog kommer att närvara, inte för att jag har några frågor direkt men det kanske kan vara bra ändå. Efter mammaträffen ska jag och Alice bege oss till Burlöv center där Anders kommer möta upp oss! Jag behöver ett par nya jeans och hoppas att jag kan hitta några! Ska försöka att INTE handla något till Alice men det brukar alltid sluta med att jag handlar till henne istället för till mig.

Oj, nu hör jag hennes joller ifrån vagnen, det var inte en lååång nap hon tog idag! Det gäller att göra alla saker man inte hinner när hon är vaken, när hon sover.

Fredags-update

Publicerad 2011-09-25 22:55:19 i Allmänt,

Förresten, vaccinationen gick bra i fredags! Loppan grät som en stucken gris vid sticket men glömde snabbt bort vad som hänt när vi sjöng och visade hennes leksaker! Hon var mer gnällig än vanligt på kvällen men fick knappt någon feber (37,7). Hon fick dock sova i trosor och t-shirt istället för jamas som hon brukar!

Fredagens mått:
* Längd: 62cm
* Vikt: 6140g
Så det blev ett godkännande i stjärten! Vi fick berätta att hon älskar sin gröt morgon + kväll men att det inte funkat med mjölkersättning och inte heller med de olika puréerna. Vi ska dock fortsätta försöka och inte ge upp! Jag frågade lite om borstning av de små tänderna vilket inte ska göras med tandkräm utan bara borsta lite med en liten tandborste så hon vänjer sig. Jag brukar göra lite borstning med en minitandborste och Alice har inte protesterat ännu!
Nästa besök sker i mitten av oktober och då är det läkarbesök på schemat. Alice kunde dock visa barnsjuksköterskan att hon kan halvdra sig upp och hålla i sin leksak! =)

1000000 nyanser av rosa

Publicerad 2011-09-25 22:48:53 i Allmänt,

Ännu en helg tillända. Vart tar alla dagar vägen?

Igår, på Alices 5-månaders dag, var vi på IKEA med mamma och pappa! Det som skulle bli en snabb vända slutade med ett 4-timmars besök och vi blev 3000kronor fattigare! Då det blev ett missförstånd mellan mamma och mig angående när vi skulle åka i lördags blev mamma och pappa utan frukost så vi fikade på ikea. De har börjat med köttbullsbaguetter och tja, vad säger man, det var gott! Och billigt, som det är på ikea. Back to the subject! Vi åkte dit för att handla en garderob och vi kom hem med en garderob (vit med rosa dörrar), en leksaksförvaring (vit med rosa och vita lådor) samt en massa småsaker. Mamma och pappa skulle "bara" köpa en Billy bokhylla men de åkte hem med 2 Billy-hyllor, 1 cd-hylla samt en malm-byrå... Vilken tur vi hade kopplat på släpet på vinröda faran! Nu gäller det bara att få ut alla saker från Alices blivande rum och sen montera alla ikea-möbler som just nu ligger i sina tradiga kartonger i vardagsrummet.
 
Efter ikea-besöket svängde vi inom Hornbach för att se om de hade en stege så vi kan komma upp på vinden då den som låg i vår trädgård kommit bort.... Vi passade även på att kolla på lite olika färger så vi kan måla i loppisens rum, men det finns typ en miljard färgvarianter av rosa... Så vi tog hem lite olika prover så vi kan slåss om vilken färg det ska bli! Vi kom även hem med en stege, yippe!

Idag har vi varit hemma hos mamma och pappa tillsammans med mammas bror med fru, mammas moster samt min bror! Mamma fyllde ju som bekant 60 förra söndagen men då "rövade" vi ju bort henne så hennes bror fick fira henne idag! Mamma hade beställt goda pajer samt kykclingspett på Anderssons skafferi här i Staffanstorp... Det var ruskigt gott, trots att de skickade med en skinkpaj istället för deras urgoda tacopaj... Får bjuda mamma på min hemmagjorda tacopaj en dag istället!

Imorgon ska jag försöka leta fram ett vettigt foto så att Tack-korten för dopet kan börja skickas ut innan det blir alldeles för pinsamt. Ska antagligen hem till mammsen då hon säkert har många fler foton från dagen än vad Anders och jag har. Sen vid 16.30 kommer en man hit som eventuellt ska köpa vår gamla TV-bänk som just nu ligger ute på Blocket! Hoppas verkligen han tar den för jag pallar inte ha möget ståendes i hallen så mycket längre!

Nu - sängen!

Ikea-frosseri

Publicerad 2011-09-22 21:18:39 i Allmänt,

Vårdplaneringen gick bra och lilla Alice charmade både biståndstanten samt farmors kontaktperson! Det är riktigt skoj att se hur mycket hon utvecklats och hur snabbt det faktiskt går. Bara för någon vecka sedan kunde vi inte lämna henne ifrån oss, inte ens till min mamma eller till Anders mamma, Alice började gallskrika och gråta på bara någon sekund! Men nu den sista veckan har båda våra mammor kunnat hålla henne jättelänge och idag kunde min faster, som sällan träffar Alice, hålla henne utan minsta protest! Då känns det riktigt gött i mitt hjärta! Det lilla livet somnade i bilen hem men sov bara 10 minuter innan hon vaknade av att bilen stod stilla, hon brukar ju ha en liten sovperiod runt 16-17 men inte ikväll så hon somnade ganska lätt nu vid 20 och förhoppningsvis sover hon en längre period nu än vad hon brukar...!

Imorgon är det dags för vaccination nummer 2 och Anders slutar redan 10.30 imorgon så att han kan vara med vid sticket! Förra gången fick hon lite feber och det antar jag att hon kommer få imorgon med, men vi är väl förberedda med både stolpiller och mixtur om temperaturen skulle börja stiga! Ska bli intressant att se hur mycket hon väger och hur lång hon är. Förra gången började hon avvika lite från sin kurva men med tanke på hur mycket gröt hon äter så hoppas jag att hon "växt" ikapp sig igen! Hon är ganska liten om man jämför med andras bebisar (i mammagruppen) men jag var ju mini när jag var liten så jag hoppas att allt är normalt! När man är gravid så oroar man sig hela tiden innan bebisen föds och när väl bebisen föds fortsätter man att oroa sig! HUH! Jag såg mig inte som den oroande mamman innan jag fick Alice men nu jämför man och söker information både till höger och vänster.... Suck...!

Förresten, igår lade jag ut en annons på blocket.se om lite ikea-möbler som vi vill bli av med och idag har jag fått tre mail om vår hylla "Expedit" som vi för tillfället har Alices kläder i. Så om allt vill sig imorgon kommer en kille och hämtar möget imorgon och vi fåt någon hundralapp som kommer gå till en ny garderob till Alices blivande rum! Ska bli skoj att shoppa loss på IKEA på lördag, det vill säga om killen nu köper hyllan! Har börjat kolla ut vad vi ska ha i Alices rum som för tillfället är vårt kontor. Väggarna kommer inom snar framtid att målas om till ljus ljus rosa och möblerna, förutom barnsängen som är i ljust träslag, kommer att vara vita! Hoppas hon kommer trivas ( i alla fall tills hon börjar protestera och vill ha större rum, precis som hennes mamma gjorde när hon var liten!).

Fruktansvärt

Publicerad 2011-09-22 14:11:07 i Allmänt,

Det är sjukt... Jag har gått och blivit en BÖLIS! Jag bölar till precis ALLT, känns det som! Idag har jag vaknat med Alice, myst en bra stund innan vi gick upp, givit henne sin portion gröt och sen har resten av förmiddagen ägnats åt böl... Känns det som! Jag loggade in på Aftonbladet.se och började läsa ifrån rättegången mot barnläkaren och hela historian har berört mig. Tänk att få ett barn som är fött förtidigt, man litar på sjukvården och någon tabbar sig och kopplar på alldeles för mycket medicin som (antagligen) gör att barnet blir hjärnskadat... Jag hade inte kunnat jobba kvar om jag vetat att jag förstört så för en annan människa.... Nåja, nu är det ju inte det som rättegången handlar om men i alla fall, skrollade ner och läste fler artiklar och där... En bild på den lilla flickan, storböl! Jag är så grymt tacksam över att allt gått så bra med Alice! Fy! Allt som numera handlar om sjuka barn eller förlossningar gör att jag storbölar! Och jag som aldrig varit en bölis förr...! Det är sjukt jobbigt i alla fall! Och tyvärr har jag ju ett behov av att läsa och se och sätta mig in i dessa serier/artiklar/hemsidor.

Över till något positivt! I söndags fyllde mamma 60!!! Det firade vi med att "röva" bort henne på lite sightseeing! Anders, jag och Alice hämtade henne och pappa hemma hos dem och körde in till Malmlö där min bror med sambo väntade. Vi åt en jättegod frukost/brunch på Café Ceder. Därefter åkte vi ner mot Skurup och gick en runda på Johannamuseet. Har varit där för något år sedan men det var lika trevligt i år! Sedan bar färden vidare till Hallongården där en urgod fika intogs. De hade jättesöta får och katter som vi var tvungna att klappa på. På kvällen mötte vi upp mormor och morfar i Malmö och vi åt en sjukt god middag på T-bone och strax efter klockan 19 började Alice protestera så då beslutades det att vi skulle åka hem - vilken skojjig heldag det bidde av det!

Nu väntar jag på att pappa ska komma och hämta mig och Alice. Vi ska hem till farmor på en årlig vårdplanering! Ska bli spännande att inte, för en gångs skull, vara den som kallar till och håller i vårdplaneringen utan att faktiskt få vara delaktig på ett helt annat sätt! Farmor och just nu hjälp med medicindelning, matdistribution samt tillsyn så vi får se om det räcker med detta ytterligare ett år eller om hon önskar mer hjälp.

Måste snyta mig, näsan rinner fortfarande efter allt bölande! Suck...!

Hostelihost

Publicerad 2011-09-13 21:28:10 i Allmänt,

Nu har jag också åkt på den där tradiga förkylningen. Har känt mig olustig i kroppen och varit väldigt hostig mest hela dagen! Nu ikväll har mitt vänstra öra börjat kittla ordentligt, suck...! Jag hoppas dock att jag ska vara fri denna skiten fort för det är inget kul!

Alice mår mycket bättre, hon har lyckats med bedriften att sova i ett streck (ja, med ett uppvak mitt i natten) två nätter i streck! Undrar om detta betyder något, antagligen inte men man kan ju få drömma!

På tal om drömma, jag hade världen sjukaste dröm i natt! Jag drömde att vi hade hyrt en lokal till en fest, det var precis som uppe i ett träd. Jag stod och pratade med min kusin Johanna och i nästa stund var jag på sjukhuset och gick runt och väntade på att få hjälp då jag blivit skjuten i magen. Personalen frågade om jag hade ont, men jag tittade ner på mitt kulhål som blivit igensytt och sa "nej", när jag vände på mig hade jag ett stort köttsår på ryggen där kulan trängt ut... Tillslut fick en läkare besked om att mitt blodvärde låg på 60 (ska vara ca 140) och då blev det fart på all vårdpersonal - det ordnades snabbt fram ett enkelrum och en säng. Läkaren sa något i stil med att jag skulle dö och de ville leta fram mina föräldras telefonnummer, jag var totalt likgiltig och fick bara fram "jaha". Sedan dog jag i drömmen, fast jag var ändå levande för i nästa stund var jag tillbaka på mitt jobb och pratade med en anhörig om varför vi inte skulle sätta dropp på dess mamma/pappa. Det konstiga var att jag inte jobbade med åldringar utan med små bebisar... Och jag skulle koppla en sondmat på denna lilla bebis som var mamma/pappa åt den där anhöriga jag nyss pratat med, men sondmaten hade purékonsistens... Helmärkligt! När jag stod och skulle koppla på kom nattsköterskan och en annan kollega (dock ingen jag kände igen) och de pratade helt över huvudet på mig och den ena kollegan sa åt den andra att hon skulle kontrollera PTÖ:et till kvällen trots att det inte var ordinerat - först och främst, vad fan är PTÖ? Never heard of it!
Ibland skrämmer mina drömmar mig! Festen måste ju vara dopfesten och sjukhusepisoden måste vara då jag var inlagd på KAVA med min gallsten och jobbdelen - jag saknar kanske jobbet i mitt undermedvetna =) Och så har jag ju sett en massa sjukhusdokumentärer nu under tiden jag varit hemma med Alice!

Idag provade jag att ge Mango-pure och det var INGEN hit... Som Alice rös och klöktes, men det var lika besvärligt för henne att äta gröt i början och nu slukar hon det som om hon aldrig ätit annat! Det mesta av mangopurén hamnade på hennes haklapp. Jag säger bara att det är tur att det finns tvättmaskiner!

Naj, om man skulle ta och krypa ner eller spela lite wordfeud på mobilen. Det har blivit som en drog! Vet inte hur många spel jag har igång och det drar väl ner lite på ens koncentrationsförmåga men vissa som jag spelar mot tar så otroligt lång tid på sig och jag vill spela, spela, SPELA!!

Halleluja-moment!

Publicerad 2011-09-12 13:29:49 i Allmänt,

Som tur är så varade inte febern så länge, men snorigheten och hostan hänger i! Idag låg temperaturen på 36 så vi kan väl säga att Alice är en lågtempare, precis som sin mor!

Om jag får önska något så är det att varje natt skulle vara som natten! Alice somnade 20.40 och vaknade första gången 5.23.... Ja, jag vet... Helt sjukt - Halleuja-moment! Då,5.23, var hon ganska pigg och det tog lång tid att få henne att somna om men innan 6 sov hon och vaknade till slut igen 8.10! Helt okej om jag ska vara ärlig. Tänk om varje natt kunde vara så här... Natten innan vaknade hon ju var 40:e minut så jag var lagom pigg igår, fick ställa in allt vad som hade planerats och vi fick besök av Magnus och Hanna vilket var mycket trevligt!

Nu vilar loppisen för 2:a gången i dag och vi ska ta och gå en runda till citygross för att handla kvällsmat men vi har hunnit busa lite innan vilostunden. Hon är ju fortfarande väldigt mammig och pappig så det ska bäras runt på eller underhållas mest hela tiden men en stund kunde hon ligga på filten och underhålla sig själv med sina leksaker! Hon passade även på att rulla runt från rygg till mage igen och sedan busa med filten. Här nedan följer lite stilstudie av Alice ( 4½ månad).




Vilostund i vagnen... Nyvaken


Nä, om man skulle ta och rulla över på magen vettja! Ett.....


Två.......


Tre.....



Och fyra... Så ja, var ju inte så svårt....!


Bus med bästisen Tiger!

Smack, där satt den! Febern alltså!

Publicerad 2011-09-10 21:13:36 i Allmänt,

Smackidack, det var verkligen en förkylning på G för idag har loppan haft feber =(

Hela natten var bökig och hon väckte sig själv när hon hostade, stackaren... Så Anders och jag har hjälptes åt hela natten och vyssjade och hade oss! Hon var superpigg vid 3-tiden och jag låg halvt avdäckad i soffan medan Anders underhöll loppisen. Jag är så glad över att ha Anders vid min sida, särskilt när det bökar med Alice! Jag fattar inte hur alla ensamma mammor klarar sig!!!

Nåja, hon sattes i babysittern och sprallade ett bra tag innan hon åter igen började gnida sina små ögon, så vi gick och la oss för att vakna ca 2 timmar senare... Så har det varit i natt, 2-timmars intervaller, men ör otroligt nog ganska pigg trots allt! Efter Lund och en snabb runda på citygross tog vi tempen och hon hade 37,8. Inte så mycket men feber trots allt, så i med alvedon och nu ikväll hade tempen sjunkit till 37,4 men vi fortsatte med alvedon så hon slipper ha det alldeles för jobbigt nu när hon ska sova!

Jag skriver ingen önskan om hur natten ska vara för då kanske det blir bra ;)

Om sprallisen mår bättre imorgon och inte har feber så blir det kanske en runda på Burlöv center för inköp av den där förbannade overallen som jag aldrig tycks hitta! Jag hittade däremot ett par sportiga kängor i Alices storlek på kappahl i Lund men färgen... Färgen var diarrébrun och ja, det känns väl inte alltför kul att sätta ett par diarréfärgade skor på sin lilla loppa! Får se om vi kommer iväg imorgon och hittar ett par andra, man kan ju hoppas! En annan plan för morgondagen är en eventuell tur i Skryller eller liknande, vi har skjutit fram det alldeles för länge!

Men snart - sängen!

Förkylning på G

Publicerad 2011-09-09 21:29:28 i Allmänt,

Hu!
Anders har "Aliens" på i bakgrunden och jag minns hur skiträdd jag var för denna film när jag var yngre... Gömde mig bakom alla möjliga slags kuddar och hade jag inte en kudde i närheten höll jag upp händerna framför ansiktet, kan egentligen inte påstått att jag sett hela filmen när jag under stora delar av filmen gömde ansiktet! Nu kan jag dock se den, trots att den fortfarande är "rälig"!

Idag mår Anders lite bättre men jag hade lite ont i halsen när jag vaknade och jag tror minsann att loppan åkt på sin första förkylning, det har runnit ifrån hennes ena näsa! Och så har hon nyst ett antal gånger idag. Vi blev oväns idag med, jag skulle hjälpa henne med snoret och använda en nässug vilket inte var en höjdare... Det slutade med att jag fick hålla fast henne och hon grät och det gjorde ont i hjärtat så jag fick hålla upp! Nu sover hon, i sin egen säng!!! I början när vi kom hem från sjukhuset sov hon stora delar av natten i sin spjälsäng men allt oftare tog vi över henne till vår säng och det har lixom gått av bara farten att hon fått sova i vår säng. Eftersom hon vaknar lätt och många gånger under natten har det känts mer bekvämt då jag är ganska trött om nätterna... Men nu igår la jag henne i hennes spjälsäng, efter att hon somnat i vår säng, och sen sov hon där från 21.40 - 00.40 då hon vaknade tog jag över henne i vår säng och hon ammade och somnade om och sov ända fram till 5.17! Herregud vilken lyx! Vi får se hur det går i natt med tanke på förkylningen... Hon var supertrött när vi var ute och gick en runda med mamma och pappa vid 18 men vi höll henne vaken tills vi kom hem, då fick hon jamasen på och lite alvedon i kroppen och sen somnade hon ganska exakt klockan 20.00! 20.35 gick babylarmet och hon låg i sin spjälsäng och smågrät så tuttade om henne lite snabbt och la tillbax henne och än så länge har babylarmet varit tyst.

Jag själv börjar också bli lite trött så ska nog snart se till att komma i säng. Ska åka in till Lund imorgon och se om jag får tag på några små skor till henne, någonstans måste det ju finnas! Ska även hämta ut en present från liberoklubben på Lindex med lite "smakprov" - gratis är gott!

Mamman med guldbyxorna?

Publicerad 2011-09-07 22:11:18 i Allmänt,

Idag har jag haft spenderbyxorna på mig...! Var iväg till babyproffsen på Toftanäs, skulle leta efter skor till lillan men hittade inga. Däremot hittades lite nya leksaker! En "fjärrkontroll" som låter när man trycker på den samt en skallra som liknar ett äpple som hon kan gnaga på. Lillan har undersökt båda sakerna och godkänt dem!
När vi var på Stora bernstorp hittade jag även en ceriserandig body samt ett par cerise manchesterbyxor som jag inte kunde låta bli att handla! Billigt!
Nu ikväll hittade jag H&Ms katalog och jag loggade in på deras sajt och hittade, låt mig se....
 * En rosa/vit/grårandig vintermössa
 * En rosa/vit/grårandig låtsaspolo
 * Ett par jeans
 * 5-pack strumpor
 * En lilaprickig cardigan
 * Lila joggingbyxor
 * Ett par rosa uggz-liknande kängor!
That's all.... Allt för 372kronor! Rena rånet - för H&M!



Måste dock ut en runda i Lund snarast då jag ännu inte hittat någon gosig overall som Alicen kan ha i höst när hon sitter i babybjörnen och skumpar. Vinteroverallen är löst men som sagt, hon ska nog ha något varmare än en jacka i höst...! Det är faktiskt rätt svårt det där med vilka kläder som är bra och hur mycket kläder man ska ha! Städade ju undan alla 56-kläder och hon har ju en hel del kläder men ja, mycket är inhandlat i somras och det kanske inte är passande nu i höst.... Ja, man lär ju sig med tiden!

Anders är fortfarande sjuk, stackaren! Men han har fått klara sig själv nästan hela dagen vilket gått bra. Nu ikväll såg vi "Bridesmaids" och den var helt OK. Inte riktigt lika kul som "Hangover" men sevärd!
Nej, nu har jag suttit framför datorn alldeles för länge så jag ska nog krypa ner, blev inte så många timmars sammanhängande sömn i natt. Förhoppningsvis bättre i natt! Ska inte klaga, det finns mammor och pappor som inte får någon sömn alls och folk runt omkring mig säger att jag ser förvånansvärt pigg ut trots allt, så det får man vara glad för!

VAM

Publicerad 2011-09-06 21:13:44 i Allmänt,

Det blev en VAM-dag idag! Hörde hur Anders låg på soffan och hostade och hade sig i natt och när jag och Alice gick upp i morse låg han helt utslagen, stackaren, på soffan och det har inte direkt blivit bättre. Innan idag hade han en temp på 39,4 och nu ikväll "bara" 39.... Så jag fick agera sjuksyster och leta upp ipren och dricka till honom och förhoppningsvis har febern lagt sig lite till imorgon...

Jag hade en så underlig dröm i natt, jag minns inte allt men jag vet att det var ett barn som skrek i drömmen och när jag vaknade till kunde jag först inte fatta varför barnet fortsatte att skrika - jag var ju vaken! Då upptäckte jag att det var loppan bredvid mig som låg och skrek... Jag har alltid vaknat när hon vaknat till så hon inte behövt ligga och skrika. Jag antar att jag var sjukt trött i natt.

Tröttheten har hållt i sig hela dagen med. Började dock bra när jag 7.30 dammsög nästan hela huset! Tror jag tog ut mig lite där, inte van att vara den som dammsugar. Låter nått det va!? Vid 11-tiden gick jag hem till nästa sjukling, mamma, och lämnade hennes bärbara dator som jag lånat inför dopet samt några dvd-filmer vi haft här hemma. Efter det hanns det med en runda på citygross och sen hem och lagade mat. Somnade i soffan när Alice vilade middag och var fortfarande supertrött när hon vaknade.

Dagens nya upptäckt: Alice har hittat sina fötter för ett tag sen och ligger ofta och håller i dem men nu ikväll när vi skulle byta om till pyjamas ser jag att hon fått upp foten till munnen och suttar på sin stortå! Vigheten herself!

Imorgon blir det nog en tur till mormor och morfar och kanske en liten shoppingrunda - får se vad dagen har att erbjuda! Måste köpa en liten höstoverall till Alice och ett par skor, det börjar bli kallt för bara strumpor. Har letat ett tag men hittar inga skor direkt, men såg på Kappahls hemsida ett par som såg lite höstiga ut! Utbudet till bebisar är annars värdelöst när det gäller skor! Minsta storleken på Dinsko, eller om det var skopunkten, är 19! Har köpt ett par mockasiner men de ramlar av hennes ena fot så lätt så vill inte riskera att hon ska tappa den när hon hänger i Babybjörnen!

nej, nu - sängen!

Tröttheten har kastat sig över mig!

Publicerad 2011-09-05 21:08:23 i Allmänt,

Klockan är just nu 20.55 och det känns som klockan är strax innan midnatt... Hur kan det komma sig? Antagligen för att en liten fis vaknade vid 5 och sen en gång i halvtimmen... Vi kom upp vid 7 och dagens första vilostund var över innan klockan ens blivit 9! Det bästa med sådana här dagar är ändå att man (jag) får lite gjort! Alice var dock väldigt trött hela förmiddagen, I don't blame her med tanke på vädret. Vem som helst hade haft lust att krypa ner långt under täcket och snarka vidare, jag fick nöja mig med en sovandes bebis på amningskudden som vilade i mitt knä.... Hon sov så sött så jag inte hade mage att riskera att väcka henne genom att lägga ner henne i soffan/vaggan/vagnen.

Nåja i eftermiddag har jag hunnit städa undan en hel del, har satt upp fönsterfilm i Alices rum så att inte Morrizon och Dixie får syn på lösspringande katter på gatan. Har även hunnit med att sortera ut lite av utväxta babykläder i storlek 56 (det är så sjukt att hon redan växt ut dem.... De som till en början satt helt slappt på henne och nu spänner som bara den!) samt sortera ut och slänga gamla lakan och påslakan som vi inte har användning för. Med tanke på vad jag hunnit med är det kanske inte så svårt att förstå var tröttheten kommer ifrån! Tror det blir tidig hävning idag!

Anders känner sig sjuker så vi får väl se om jag får VAM:ma (vård-av-make) imorgon... Förhoppningsvis piggar han på sig och kan gå till jobbet.

Nu sitter jag och slösurfar. Funderar på hur det ska se ut i Alices blivande barnrum. Jag ska ge upp mitt hobbyrum och har nu börjat förvandlingen. Väggarna är kritvita och jag har haft mycket rött i inredningen, men funderar på om vi ska måla om med ljus ljus rosa och bara ha vita detaljer! Doppresenten hon fick av mig och Anders är en doptavla som är otroligt populär och vi köpte en vit ram till. Hon fick även en annan doptavla av mina kusiner, också med vit ram så jag har försökt titta ut med vita inredningsdetaljer. Sen är ju frågan VAD man ska köpa.... Garderob och andra förvaringsmöjligheter - absolut. Men ska vi köpa ett litet barnbord med stolar redan nu? det känns som det kanske är lite för tidigt fortfarande men herregud vad tiden redan gått fort! Hmm, får nog kolla vidare innan vi köper något!

Dagen D - som i dopdagen!

Publicerad 2011-09-04 22:27:48 i Allmänt,

Så kom äntligen dopdagen! Efter planeringar och planeringar så var det äntligen lördagen den 3 september. Mamman var otroligt nervös över att lillan skulle gapa och skrika sig genom hela gudstjänsten men det hade hon inte behövt oroa sig över för det gick finfint!

Alice vägrade att sova på förmiddagen och klockan tickade på. Vid halv 11 var Anders och jag nere på Bengts konditori och hämtade upp 3 tårtor som var specialbeställda. Tårtorna samt det sista av festtillbehören lämnades på Smedjan, lokalen som vi hyrt. Vi fixade med det sista - blåste upp ballonger och satte ljus i alla ljushållare.

När vi körde hem började Alice slumra i sin barnstol vilket inte var det optimala då hon inte brukar sova mer än 40 minuter åt gången och hade hon somnat vid 11 hade hon säkert varit extra grinig till dopet som skulle börja vid 13.30! Jag försökte få henne till att vakna och sjöng samt klappade för henne. 11.20 somnade hon här hemma och vi lade henne i vagnen och började göra oss iordning. Klockan blev 12 och jag förväntade mig att hon skulle vakna vilket hon inte gjorde, hon sov lugnt vidare i sin vagn. Då riktades oron/nervositeten att hon skulle behöva väckas och knappt få i sig någon mat och i så fall skrika av den anledningen.... Klockan 12.45 väckte jag henne - så här länge har hon ALDRIG sovit middag och det är ju typiskt när man har en tid att passa! Hon vaknade och var lite grinig men kvicknade till i badbaljan när vi fick göra en liten snabbavtvättning, man ska ju vara ren och fin när det är kyrkdags....!

Den vita bodyn samt ett par vita strumpbyxor åkte på och vi åkte sedan ner till församlingshemmet där vi skulle träffa Alices blivande faddrar - det vill säga Anders brödrar samt min bror som även var utsedd till att bära Alice. Sittandes på bänken utanför församlingshemmet fick hon lite mat i sig så att hon skulle vara så nöjd som möjligt! Mormor kom med den nystrukna dopklänningen som även jag döpts i som liten. Alice fick den på sig och började genast gråta, typiskt han jag tänka innan prästen kom och vi var på väg till kyrkan där alla gäster väntade. Magnus (min bror) tog över Alice och vi gick in i kyrkan. Alice sa inte ett pip... Jag var superförvånad och var beredd att trösta med diverse leksaker. När prästen tog Alice i sin famn var jag åter på min vakt med leksaker men hon var så snäll och söt. Prästen (underbar!!!) gick runt i krykan och visade upp Alice för alla som satt där.

Den första som grät var kanske inte helt otippat - jag! Vi hade bett Anders pappa att spela Brahms "Lullaby" på sin tvärflöjt och han hade gjort ett fint arrangemang till kantorn som kompade åt honom! Det var så otroligt fint så jag grät av rördhet, Alice tittade nyfiket upp på orgelläktaren där farfar stod. Tack än en gång för den otroligt fina musiken farfar/svärfar!



'
Här står vi på rad... Fabror Patrik, kusin Viola, pappa, fabror Magnus, mamma samt morbror Magnus & Jag (Alice)


I slutet av dopgudstjänsten tyckte Alice att det fick räcka och hon började vrida sig och "ostbåga" sig (hon spänner upp sig i en båge och det kan nästan vara omöjligt att hålla henne) så morbror Magnus lämnade över henne till mig.

 


Ner i dopfunten.... Prästen Lars har även varit både mammas samt morbrors konfirmationspräst!


Efter dopet samlades alla i lokalen vi hade hyrt - Smedjan i Nevishög. En mysig lokal som vi rekommenderar att man kan hyra. Alice, som var alldeles full av nya intryck, var ganska trött och gnällig och ville bara vara hos mamma och pappa. Hon fick många otroligt fina saker - mer än vad vi hade trott!!! Alice ska vara så glad och stolt över att hon har så många runt omkring sig som älskar henne!!! Inte bara mamma och pappa!

Idag har dagen mest gått åt till städning och slappning. Vi har fått sova lite bättre i natt och det tackar vi för! Nu är det snart dags att själv krypa ner så man får lite sömn innan det är dags för Mamma Mjölkkossa att rycka ut än en gång!
 


Bildbevis på min första bissing.... Uhh vad jag älskar att bita och gnaga på saker! Särskilt mamma och pappas händer och fingrar! Mums! *gnaga gnaga gnaga*

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela