tinalajnen

Kachiiing

Publicerad 2011-12-30 21:51:28 i Allmänt,

Rubriken antyder att det blivit klirr i kassan men det kan jag meddela att det inte blivit! Eller, ja, vi fick varsin triss i julklapp och jag vann 25! Början till en miljon?! Sen det där man får från försäkringskassan blir man, jag, inte rik på heller - eller ja, jag snålar med min föräldrapenning så jag får skylla mig själv!

Det rubriken antyder är att jag, idag, fick hem en avi från posten att ett paket från Pompdelux kommit till Ica. Jag blev själaglad och vi hämtade ut det i eftermiddags. En hel påse fylld med superfina barnkläder som kommer passa Alice i vår och kanske till hösten.



(OH LALA.....!!!)

Påsen innehöll följande: (2 par strumpbyxor som ej hamnade på bild)

  
(4 fina klänningar!) 

  
(2 koftor och 2 tröjor) 

  
(På baksidan av ena koftan fanns en guldfågel)

  
(3 tunikor) 


(2 byxdresser samt 1 par byxor)

Så nu behöver jag inte köpa kläder på länge... Hehe... Ja, storlek 80 eller 86 dvs!
Vi har även varit ute en runda på mellandagsrea. Trodde aldrig att jag skulle få med Anders ut men det gick betydligt lättare än vad jag trodde. Jag hittade inget på rea till mig själv men fick ändå köpt 2 amningstoppar samt en fin kofta på H&M med knytband - tack vare presentkort jag fått i julklapp! Så kan jag bli klädd, jag med. Hittade inget på rea till Alicen heller men fick köpt en ny fleeceoverall i storlek 74 som hon snart kommer i, den gamla med vita prickar som jag är så förtjust i spänner så om fötterna och tar man och viker tillbaka fleecen blir hon så naken eftersom det knappt finns skor för så små fötter och flera lager strumpor ser så "fattigt" ut. Hon fick otroligt fina kläder i julklapp av så många så det behövs knappt köpas till nått men jag köpte två vita bodys med spetskragar samt ett par tights.

Imorgon är det slut på 2011, ett år som inte alls varit likt andra år i mitt liv! Vi gifte oss i februari och så kom Alice i april...! Vart har året tagit vägen? Känns som det var igår som vi skulle fira in 2011. Tiden går mycket fortare nu än när man var liten. Hur kan det vara så? Anders och jag ska vara hemma och ha mamma och pappa här. Det är lättast med Alice med så lite folk som möjligt eftersom det är så sent på kvällen och sen är det rätt skönt att vara hemma... Jag är så hemmasjuk och mår bäst i hemmets lugna vrå. Idag har vi storhandlat och det kommer blir gott imorgon!

Sitter och kollar på TV4 - Braveheart. En bra film, men lång... Anders spelar datorspel med Andy över nätet så jag sitter här själv - tur så ingen ser när jag bölar! För det lär jag göra. Jag bölar ALLTID till Braveheart. I och för sig, vilka filmer bölar inte jag till?

Julen

Publicerad 2011-12-27 23:21:49 i Allmänt,

Nu är glada julen slut, slut, slut. Julegranen kastas ut, ut, ut... Nej, eller ja, julen ÄR slut men julgranen får stå kvar ända fram till Knut-dagen! Dessutom är den av plast så vi behöver inte oroa oss för att den ska barra i förtid.





Vad har vi då hittat på hela julen?! Jag kan säga som så, att det inte är många minuter som spenderats inom hemmets fyra hörn! Lille julafton var vi hembjudna till min mormor och morfar (som alltid på lille julafton) på lite julmiddag. Det var trevligt trots att varken min bror med sambo samt min kusin med make var där. Fast med tanke på att vi ändå var 13, varav 3 barn, i deras lilla tvåa så hade det blivit sjukt trångt om 4 vuxna till hade varit där. Nu ska mormor och morfar flytta till en lite större lägenhet så vi får se hur det funkar nästa jul. Alice verkade ha skoj med sina näskusiner och kvällen gick fort.

På julaftonsmorgon fick Alice ett litet paket i sin julstrumpa som jag satt fast på hennes spjälsäng. Hon var mest intresserad av att bita på paketet så jag fick "hjälpa" henne med uppackningen. Hon fick en liten mjukbok som är formad som ett kattansikte! Efter att vi gått upp och ätit frukost öppnade vi våra julklappar. Av Anders fick jag en glassmaskin (NEJ, inte OBH's blåa för jag tyckte att den var alldeles för liten!), presentkort på Burlöv center, Desperate housewives säsong 7 samt en berlock till mitt Tomas Sabo-armband. Alice fick bland annat en rosa (of course) Lära-gå-vagn som hon genast provade - det slutade med att hon skulle sätta sig men "glömde" att släppa handtaget och då fick hon vagnen över sig... Aj aj aj - massa tårar!  



(Yeah, Alice med sin rosa Lära-gå-vagn, sekunden senare ligger hon på golvet med vagnen över sig =/  )



Julaftonskväll firade vi hos Anders bror i Kyrkheddinge. Det var en mysig kväll då vi bland annat var ute och gick en runda i Kyrkheddinge. Jag har varit på "landet" mååånga gånger men aldrig gått runt och tittat på de gamla husen eller ens gått ner till kyrkan. Magnus girlfriend, Terri, från Kanada var på besök så det blev till att prata engelska heeeeela kvällen - min skolengelska funkar så där... Särskilt när man är gift med ett språkgeni men jag pratade i alla fall. Alice blev sjukt grinig vid 18-tiden och ville INTE sova trots ihärdigt sjungande och vaggandes med vagnen så vi gav till slut upp vilket Alice vart nöjd med. När hon väl lyfts upp ur vagnen sken hon som en sol och var med ute i vardagsrummet med oss andra. Vi fick en massa fina julklappar. TACK!




(Alice ute på en julaftonspromenad i Kyrkheddinge)



Då är vi framme vid juldagen och den spenderades hemma hos mina föräldrar! Blev en mysig kväll tillsammans med mamma, pappa, min bror med sambo samt vår farmor! Jag var ganska mör och trött så vi gick hem vid 21.30-tiden - loppisen höll på att somna i vagnen. Alice fick även här en massa fina klappar, och ja, Anders och jag med! TACK!




(Lagom sned bild på tre pinglor! Jag, Alice och Marmi)


Och så är vi "äntligen" framme vid annandagen! Anders, jag och Alice tog med mina föräldrar på en liten promenad till Willys. Vi behövde verkligen fylla på vårt barnmatsförråd... Eftersom jag är så kass på det där med att laga bra mat till Alice förlitar vi oss på vad Nestlé och Semper kan! Dessutom gillar Alice burkmat, eller ja, ibland i alla fall. Det var riktigt skönt att komma ut och röra på sig igen. Dessutom är det ju inte kallt! Det är ju till och med så att vårblommorna tittar upp till höger och vänster - måste kolla i våra rabbater om något ploppat upp.

(Pappa, Alice och Anders på väg till Willys)

På eftermiddagen åkte vi hem till Anders föräldrar på en sista julmiddag tillsammans med Anders båda brödrar med tillbehör. Nu är det över för i år och så kör vi repris nästa år...!


(Alice kör Elvis-minen och tackar för alla julklappar! Men nu räcker det med julfirande för i år!!!)


Förresten, det går dåligt att centrera bilderna UTAN att all text hänger med... Jag kan bli gråhårig för mindre - har nu försökt centrera bilderna utan att texten centreras och det har skitit sig gång på gång så nu ger jag upp! Ska borsta tänderna och krypa ner för nu börjar mina ögonlock bli riktigt tunga!

Nattiz

Check up

Publicerad 2011-12-21 15:11:55 i Allmänt,

Idag har vi varit på 8-månaderskontroll! För ovanlighetens skull fick jag väcka Alice vid 8.30. Kan meddela att det inte var särskilt populärt - hon blev arg på mig men blev glad igen 2 sekunder senare. Mamma/mormor kom och hämtade oss 9.15 och så begav vi oss ner till BVC. Jag fick chansen att ställa lite frågor angående mat, vinterkräksjuka och en liten bula som Alice har på sin mage. Fick bra svar och fick även reda på att hon är före sin tid angående förflyttning. Jag har ju inget direkt att jämföra med så att hon är tidig på att krypa och stå - tja, det är bara en bonus. Alice är fortfarande en liten groda då hon nu, först, spräckt 7-kilosvallen. Hon väger nu 7235 gram och är 66,4 cm lång. Jag trodde knappt hon kommit äver 7-kilosstrecket med tanke på att hon är i rörelse heeeeela tiden. Nåja, ibland sitter hon faktiskt och leker med sina leksaker och ibland sover hon faktiskt lite också, som nu till exempel. Passar på att kolla mail, fejjan och blogga, fast egentligen hade jag behövt slå in lite julklappar... Får ta tag i julklapparna imorgon då ändå svärmor kommer hit och underhåller Alice så jag kan lägga all energi på att slå in julklapparn. Det är ju inte julafron förräns om några dagar. Brukar alltid vara ute i sista sekund så varför bryta en tradition. 

Tror jag får återkomma med annat inlägg lite senare för jag vet i ärligehetens namn inte vad jag ska skriva mer - just nu! 

Grattis pappa

Publicerad 2011-12-20 10:47:21 i Allmänt,

Idag fyller min söte fader & Alices morfar år! Vi firade honom i söndags då både jag och min bror med respektive var hemma hos honom och mamma. Vi blev bjudna på jättegod fläskfilé samt vaniljglass med varm hjortronsylt... Mmm... Det var sjukt gott! Hade glömt hur sjukt gott det är med hjortron. Hu, blev sugen på det nu med! Jag som inte ätit godis på mer än 4 veckor - om man inte räknar med en olycka i fredags då jag och Alice var inbjudna på jullunch på mitt jobb. Lagom till kaffet gick en ask After eight runt och denne, jag, tog en och stoppade in i munnen utan att tänka mig för. Kom på, när jag börjat tugga, att fan, detta är ju godis. Nåja, det blev bara en som tur var. Annars har jag inte direkt känt något sötsug mer än vid enstaka tillfälle.

Igår var jag och klippte mig, men innan dess hann jag med en liten lunchdejt med Jenny och Laban. Det gick jättebra, trots att Laban var lite ivrig till en början. Alice och Laban delade kex och pussar! Jag bjöd på nybakade scones, då jag försovit mig och hann inte iväg till citygross för att handla något annat, men det var gott ändå.

Idag ska jag iväg en sista runda till Burlöv center för att handla det sista - förhoppningsvis! Orkar snart inte åka runt överallt för att  leta julklappar. Höh, alltid samma stress år efter år! Att jag ALDRIG lär mig! Nåja, det är iof en känsla att stressa runt med alla andra med. I alla fall så ska jag och Alice fira pappa efter BC då Anders är och hjälper sin pappa med hans nya TV. =)

Reclaim the bed!

Publicerad 2011-12-08 10:32:33 i Allmänt,

Nej, det blev ingen promenad igår eftersom det, när jag väl fick tummarna loss, öste ner. Så jag och Alice passade på att städa här hemma. Anders hade önskemål om att jag, kanske om jag hann och Alice var lugn, kunde städa på vårt vardagsrumsbord. Det gjorde jag, samt mycket mer. Kände mig stolt efteråt! Allt är så mycket lättare när Alice kan krypa runt på golvet själv utan att hela tiden nehöva lyftas runt av mig. För det mesta är hon lugn bara jag är i närheten - så hon kan krypa fram och ställa sig mot mitt ben!

I går kväll promenerade vi hem till mina föräldrar. Det är rätt skönt att Alice får leka av sig för då brukar hon vara ganska trött när vi väl kommer hem. Men igår var det så svårt att få henne att somna. Hon brukar somna när hon ammas och då lägger jag henne i spjälsängen. Men igår slumrade hon till men när jag skulle lägga över henne i sin egen säng så vaknade hon. Jag försökte vagga henne till sömns men hon ville inte somna! Jag kände hur jag blev mer och mer frustrerad så till sist fick Anders ta över och då gick det till slut. Tur man är två... Jag hade bestämt mig för att lägga över henne i spjälsängen efter varje amning i natt. Hon somnade vid 22 (!!!) och vaknade första gången vid 23.30... Ammade och la henne i spjälsängen. Sov 5 minuter innan hon vaknade igen.... Proceduren togs om. Amning - ner i spjälsängen. Sedan vaknade jag vid 3.30 och var så kissnödig. Alice låg och vred sig i sängen och vaknade en stund senare. Då hade jag inte mage till att lägga tillbaka henne i spjälisen så hon fick faktiskt sova mellan oss, som vanligt... Så vi har nästan tagit tillbaka sängen!!! Jag har varit alldeles för snäll ifrån början, och det har varit mysigt att sova tillsammans alla tre men nu är hon alldeles för stor och SKA sova i spjälisen. Så jag får väl försöka i natt igen.

Idag SKA vi gå ut och gå! Än så länge skiner solen så jag håller tummarna på att det fortsätter hela dagen. Jag har lite böcker och tidningar som måste lämnas tillbaka på biblioteket idag så det blir en lagom lång promenad. Måste även inom ica för att hämta ut ett paket samt kolla om de har den där issprayen till fönsterna. Är även sugen på att köpa någon hyacint men då borde jag gå bort till plantagen men då blir det en lååång runda och vet inte om jag hinner det på en Alice-sovstund. Risken finns att jag står mitt på Plantagen med en illskrikande Alice. Kanske hade varit något....!

Vad står mer på schemat idag? Lite julklappsinslagning kanske, och julkortsskrivande. Funderade ett tag på om jag skulle göra julkolor, men det känns lite överambitiöst. Dessutom får jag ju inte smaka - Anders och jag har kommit överens om att INTE äta godis förräns till jul och det har gått över min förväntan än så länge. Vi har varit godisfria i snart 3 veckor. Jag känner inget sug efter godis, vilket jag är förvånad över. Har varit ganska besviken då jag ställt mig på vågen och inget har hänt men nu i morse såg jag att det är på väg neråt! Wihoo! Gick ner 18 kilo i samband med graviditeten med Alice och blev lite rädd när vikten började sakta krypa upp! PANIK! Men nu är det på rätt väg igen! puh! Vi har sagt att vi får äta; jag - popcorn, Anders - nötter (utan massa tjaffs på) men bara på lördagar men jag tror faktiskt att jag ska hoppa över popcornen nu på lördag. Som sagt, känner inget sötsug.

Nu är det bustajm med Alice innan det är dags för henne att sova förmiddagsvila!



Aj

Publicerad 2011-12-07 09:51:50 i Allmänt,

Aj min näsa! Igår lyckades jag pilla i ena näsborren och antagligen fick jag loss en sårskorpa för nu har jag så ont i ena näsborren...! Smidigt! Det sjuka är att jag inte ser något om jag kollar i spegeln. Mystiskt. Nåja... Det är ju inte hela världen - finns ju de som har det värre.

I natt har vi (jag!!!) fått sova lite bättre än vanligt. Alice har gått och dragit på sig förkylning nummer, jag vet inte vad, i ordningen så natten till igår sög billig falukorv. Hon vaknade vid 2.40 och skrek helt hysteriskt och rosslade och hade sig... Jag hann tänka krupp? Men fick upp lillan och gick runt i huset och sjöng och vaggade och till slut blev hon nannig och jag kunde lägga ner henne hos oss i sängen. Hon rosslade vidare men låg tyst och försökte hitta en sovställning och till slut hittade hon den - nästan upptryckt mot Anders. Så en lite uppjagad Mjölkkossa somnade vid 4-tiden. Så igår var jag lite mör... Men fick ändå lite gjort här hemma. Bakade bland annat mandelmusslor. Ha! För första gången i mitt liv - och de blev helt OK om jag själv får säga det och det får jag ju eftersom detta är min blogg.

På kvällen åkte vi hem till Anders bror, Magnus, och hälsade på. Han och Unger (Anders mamma Gunnel) gjorde julgodis. Vi drack hemmagjord glögg som var mums! Alice kröp omkring och drog i allt som kom i hennes väg - enda nackdelen med att hon numera är mobil. Lite innan 21 åkte vi hem och det var en mycket grinig tös som inte ville äta gröt och som, när vi skulla natta henne, somnade som en stock! Men som väl är så har hon sovit jättebra i natt så även jag fick sovit bra. Men jag längtar tills jag kan sova till 10 igen... Hehe...!

Idag ska vi försöka komma ut lite. Jag ska se om jag kan hitta frostspray till fönsterna - det blir lite juligare då! Fast jag vet inte riktigt var jag ska komma över det, kanske på Plantagen?! Aja, hittar jag det inte så har vi ändå varit ute på en ordentlig promenad.

Mamma mjölkkossa goes lattemamma

Publicerad 2011-12-02 14:07:40 i Allmänt,

Nu känns det "äntligen" som jag blivit lite frikopplad från Alice. Hon har under hela tiden varit extremt mammig och ej velat släppa mig. Har inte ens kunnat gå på toaletten utan skrik och bråk från hennes sida - det har slutat med att jag lagt henne i bilbarnstolen och tagit med henne in på toaletten. Men som sagt, nu, nu har det skett en förändring. Alice är så klart, fortfarande, mammig men hon kan underhålla sig i längre perioder sittandes på golvet. Men som på alla medaljer så finns det en baksida och just på denna medaljen är baksidan att hon numera är jäkligt snabb när hon kryper. Hon kryper överallt och snabbt!!! Så nu blir det allt som oftast "Nej!", "AKTA!" och "APPAPP" - fast hon har inte riktigt lärt sig innebörden av orden. Men det kommer väl.

Just nu sitter jag i TV-soffan och Alice står på knäna vid ena bokhyllan och pillar på mina böcker. Ska hon månne bli en bokmal?! Och nu är hon på väg över vardagsrumsgolvet - efter Morrizon... Som inte är så jätteförtjust i Alice men han gör inget som väl är. Han brukar backa når hon kommer krypandes. Dixie är inte lika smart utan hon brukar sitta kvar när Alice är på väg vilket oftast resulterar i att Alice får tag på svansen eller pälsen. Men som sagt, katterna rör henne inte vilket jag är oerhört glad över. Det var min största fasa när vi skulle lämna patienthotellet - jag grät hela bilturen hem då jag var säker på att Morrizon skulle hoppa på Alice och att vi skulle bli tvugna att göra oss av med honom. Usch hemska tanke!

Över till något annat! Igår hade jag bestämt träff med en före detta arbetskollega och hennes lilla tvååring! Vi träffades på Nova och tog en underbart god fika på Espresso house...Nu vet jag att himmelriket stavas FRAPINO... My godness! Det är tur att det inte finns så extravaganta caféer i Staffanstorp - då hade vi nog varit stammisar där, dessvärre. Och förresten hade jag nog rullat fram om jag skulle dricka en sådan varje dag....
Efter fikastunden tog Alice och jag bussen till sjukhuset där jag lämnade lite prover, som egentligen skulle tas i slutet av oktober - men som sagt - mammafisen gör det svårt att komma utanför hemmets fyra hörn. Proverna är en efterslängare från KAVA där jag var inlagd i slutet av augusti på grund av gallstensanfall. Förhoppningsvis är alla prover felfria!

Förresten, här kommer en bild på Loppans nya kunskaper - hon har nu lärt sig stå... Oftast är det vid TV-bänken för där kan hon "klättra upp" på hyllorna tills hon kommit upp på fötterna. Så nu får vi sanera vardagsrummet från ömtåliga saker som kommer i de små händernas väg, för allt ska ju pillas på....!




Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela