tinalajnen

Fullt ös!

Publicerad 2012-08-30 22:42:26 i Allmänt,

Nu är inskolningen av fröken Alice avklarad. Det har gått jättebra och varje morgon lämnar jag en glad liten fis som vinkar hejdå (fick till och med en slängpuss imorse) till mig. Jag var lite orolig att det inte skulle funka och att hon skulle sakna mig för mycket men jag har inte behövt hämta henne i förtid alls! Nu pratar vi om två stolta föräldrar! Fast på måndag börjar ju allvaret ordentligt. 
Det enda som varit lite kruxigt har varit lunchen och sömnen. Alice har inte velat äta så mycket. Jag funderade på om det var så att hon fick för mycket välling på morgonen samt sen frukost här hemma innan jag lämnade henne på förskolan så från igår drog jag ner på vällingsmängden samt att hon fick frukost på förskolan och då har det funkar bättre. Hon har ätit ordentligt. Sömnen är ett annat "trevligt" moment... Den första dagen som hon skulle sova på förskolan (måndags) grät hon, sa "ne ne ne" och till sist blev hon förbannad men hon somnade till sist. Det har funkat bättre med att somna på madrassen men då hon delar rum med några andra småttingar har hon lätt för att vakna då något annat barn bökar/gråter/pratar. Igår sov hon bara 30 minuter och idag 45. Förhoppningsvis blir det bättre på det planet med, men det blir det. Det är jag alldeles säker på! 
Ikväll har vi gått en runda till Posten och slängt ett antal paket på lådan. Tradera funkar bra. Till och med så bra att jag har MASSA att göra med att paketera paket och skicka iväg. Det känns som om jag alltid är på jakt efter frimärken! Har bara 6 auktioner ute nu, sen ska jag lugna ner mig ett tag innan jag lägger ut igen. Det tar mer tid än vad jag hade räknat med. Ska försöka buda hem mailingbags med, lite smidigare än att hålla på att paketera och ha sig! 
Nej om man skulle ta och krypa ner, hulliganen Alice vaknade 6.34 i morse Zzzz! Bara att vänja sig!!! 
 
 
Igår fick Alice tag på en ficklampa och hon tyckte att det var så skoj att springa runt med den och lysa överallt... Jag släckte i taket så upplevelsen blev lite bättre. Här inspekterar hon toalettdörren!
 
Vad säger rumpan?! Prrrr, härmar Alice!
 
- Men, kom inte och stör när jag leker i bustältet med alla mina mjuka kompisar!!!
 
 
Efter att ha busat med ficklampan, busat rundor på rummet och till slut druckit sin kvällslelle slocknade fisen i sin säng. När jag kom in för att gå och lägga mig ser jag att hon bökat sig ner i sängen och lagt sig åt fel håll. Hon hade dessutom slängt armen nonchigt mellan spjällorna. Jag tyckte att det såg lite läskigt ut och ville inte att hon skulle vrida armen om hon vänt på sig i sömnen så jag lade försiktigt in armen och la henne närmre mitten på sängen för att undvika att hon låg kloss intill spjälskyddet! 
 


 
 

Bus-Loppan

Publicerad 2012-08-27 15:24:35 i Allmänt,

Här kommer ett litet bildregn!! Bus-Loppan in action.... Såg sig själv i min mobil och tokade till det med mitt diadem!
 
 
 
 
 
 
 
 

Nawwww

Publicerad 2012-08-27 12:24:06 i

Nu ringde Alices inskolningsfröken och jag blev genast lite orolig, men hon ville bara meddela att lilla Loppan sov!!!! Hon hade gråtit och sedan blivit förbannad men sedan somnade hon! Underbart!!!!!!

Väntar med spänning.....

Publicerad 2012-08-27 12:17:09 i

....på om telefonen kommer ringa eller ej! Nu brukar de vila på förskolan och jag har fjärilar/oro i magen.... Jag hoppas VERKLIGEN att det går bra!!!!

Mina andra samtal har gett resultat! Vårdcentralen ringde upp men hänvisade till en mittagning i Malmö eller Läkarhuset i Lund. Jag satsade på det sistnämnda och jag har fått en tid till en hudläkare i början av oktober, så jag får fortsätta med skrubbandet, vårtmedlet och plåster eftersom den sitter så dumt!

Fick även tag på min blivande chef som välkomnade mig imorgon klockan 8.30!!! Åhh kommer ha fjärilar imorgon med! Men, det är bara att vara sig själv så löser det sig!

Nu ska jag höja upp ljudet på mobilen så jag inte missar eventuella samtal! Hoppas att de INTE ringer!!!!

Alla dessa telefonsamtal!

Publicerad 2012-08-27 10:29:17 i Allmänt,

Har nu lämnat av busloppan på förskolan. Idag är det första dagen hon ska prova på att sova/vila där och jag är... Ja... Lite orolig! Mest orolig över att hon kommer vrida sig fram och tillnaka, babbla på en massa eller börja gråta så att de andra barnen inte kan få ro i kroppen! Hoppas att de INTE ringer efter mig utan att Alice sover gott... Jag kommer i alla fall ha mobilen i närheten hela eftermiddagen. 
 
Väntar även ett samtal från vårdcentralen. Jag vet att det brukar vara totalt omöjligt att få tag på en tid men jag tänkte i alla fall försöka. Har fått en riktigt otäck utväxt (vårta, örrk) på min ena knoge och jag blir inte av med den trots vårtmedel och skrubbning med filar och så vidare. Nu vill jag få den bortfryst eller hur de nu tänkter göra. Får hoppas att de ringer - snarast!
 
Det sista samtalet jag väntar på är från min blivande chef. Kommer att börja på ett nytt äldreboende i Lund, dock inom samma företag, nu efter föräldraledigheten och jag har lite frågor kring en planeringsdag som jag ska vara med på imorgon! Vill ju vara med från början och lära känna mina blivande kollergor och det passar ju alldeles utmärkt på en planeringsdag!
 
kom igen nu, telefon.... Ring!!! Eller ja, inte från förskolan då!
 
 
 
 

Mjaoooo

Publicerad 2012-08-23 22:16:08 i

När Alice var i förskolan passade Dixie på att ta igen lite mystis! Hon lade sig i min famn och kurrrrrrrrrade i evigheter! Mysis!

Förresten, det gick jättebra på förskolan idag med! Inga tårar, alls... Men fick reda på att Alice är dålig på att äta frukt på förskolan, något vi måste öva på!

Imorgon är det dags för fisen att äta på förskolan och jag ska skicka iväg lite Tradera-vinster! I love Tradera!!!!! Så mycket jag fått sålt, till och med kläder som jag trodde att jag skulle få slänga! Love, love, LOVE!!

Helt ensam

Publicerad 2012-08-23 10:03:53 i

Sitter i soffan och tittar på TV. Helt avslappnad kan jag inte kalla mig, ännu! Idag lämnade jag Alice på förskolan, vinkade och begav mig hem. För första gången är hon helt själv, förutom alla andra barn o fröknar, på förskolan. Jag sitter med mobilen i högsta hugg och är beredd att bege mig tillbaka om Alice skulle få ett nervsammanbrott.... Men jag tror nog det går bra! Hon klättrade nästan ur vagnen i morse när vi kom fram till förskolan, bådar gott!!

Duktig tös

Publicerad 2012-08-21 11:15:38 i Allmänt,

Så stor hon blitt, vår lilla fis!
Idag var det andra dagen på inskolningen och det har gått jättebra. Hon blev helt till sig när vi närmade oss förskolan och det var nära att hon klättrade av vagnen (gott betyg, eller vad?). Hon gick in på avdelningenoch fram till de andra barnen men där tog det emot lite. Hon ville inte sitta på golvet utan hon satte sig i mitt knä. Efter fruktstunden satte jag mig i personalrummet och så gick Alice samt hennes inskolningsfröken ut. Jag var beredd att rycka ut om Alice skulle bli ledsen men det gick galant! Hon sa mamma ett par gånger men mest som hon brukar, "mamma, pappa, moffa, mommo". När jag kom ut från personalrummet kom hon gåendes mot mig, jag frågade om vi skulle gå hem men fick ett "neee" till svar. 
Nu ska vi äta lunch och sedan blir det vila - det gäller ju att få in förskolerutinerna!!!
 
 
Alice gungar på foskolan tillsammans med inskolningsfröken!

Fy faen

Publicerad 2012-08-19 22:55:55 i

Det är lite för jä*ligt, men om 1 timme fyller jag 30!!!!

Botox i födelsedagspresent? Yes, Bitte!

Morning

Publicerad 2012-08-17 08:14:49 i

Nu är vi vakna!!!
Alice har hunnit dricka sin morgonlelle, busat runt i sovrummet, lekt med nässpraysförpackningar(av med korken.. På med korken... Av med korken... Ja ni hajjar) och attackerat mig!
Nu ska väl denna mammalediga kvinna gå upp! Sista mammalediga dagen idag, på måndag börjar fisen på förskolan!! Det är minsann inte klokt!

Känsliga tittare/läsare varnas!

Publicerad 2012-08-15 13:49:04 i Allmänt,

Vojne, vojne, vojne...!
I söndags var det verkligen INTE min dag! Söndagen var även Anders sista semesterdag och det var ju verkligen typiskt att jag skulle klanta till det. 
 
Here it goes....
Jag höll på att plocka in i diskmaskinen. Lade in vår nyaste kökskniv på sitt ställe ovanför glasen. Måste ha lagt in den lite slarvigt för den trillade av och rätt ner... I... Min... Fot...! Aj...! Jag tittade ner och fick se ett jack. Satte mig ner och fick se att det var ganska djupt. Blodet började fylla upp såret och rinna över. Innan jag fått tag på hushållspapper hann det komma blod på golvet. Jag svor till och kallade på Anders. Han fick i uppdrag att ringa till min mamma så hon kunde komma och passa Alice. Jag särade på sårkanterna och insåg att vi var tvugna att åka in till akuten för, med mina ögon, det behövde sys! Såret var ca 7mm djupt.
När jag satte mig på toaletten för att kissa var jag tvungen att släppa på trycket jag lagt på såret, blodet började genast rinna över och jag insåg att det hela sökte mig. Reste mig upp och såg hur vit jag var i ansiktet och hur allt snurrade. Har svimmat x antal gånger förr och jag känner igen känslan så jag lade mig snabbt på golvet och fick upp fötterna i luften. När mamma kom beslöt vi oss för att hon skulle följa med till akuten då jag insåg (klockan var då 18.30) att det kunde ta lååååång. Ett sår som eventuellt behöver sys är inte särskilt högprioriterat! Dessutom skulle Alice sova vid 20 och mamma skulle inte behöva ta nattningen. 
 
Mitt hemmagjorda förband... Tacka vet jag frystejp!
 
Vi var inne på akuten vid 19 och en sköterska bedömde mig lite snabbt, jag fick sedan gå till ortopedakuten för att vänta på en läkare. Som jag misstänkte tog det tid.... Strax innan 22 fick vi komma in och en ny sköterska inspekterade såret.
 
Bilden är tagen inne på akuten. Det ser inte så djupt ut eftersom blodet börjat koagulera men väl under koaglet... Yerka!
 
Och en stund senare kom läkaren som tvättade rent och bedömde att det inte behövde sys. Hon satte på strips och vi fick sedan gå hem... Nästan 3 timmars väntan för 5 minuters läkarbesök =)  Men jag klagade inte en enda gång med tanke på att väntrummet fylldes med folk som verkade ha trillat av hästar, cyklar och liknande. Det var armar och fötter som behövde röntgas och det gick före. 
 
Hemma igen! "Nystrppad"...!
 
Dagen efter hade det blött lite till och nu i efterhand skulle det faktiskt ha behövt sys för det spricker upp gång på gång... Jag hoppas att det hinner läka innan söndag eller i alla fall att jag kan böja foten utan att det ska börja blöda igen! 
 
Morgonen efter såg såret ut så här... Bloody Mary!
 
Vad har vi lärt oss av detta? Lägg in nyinköpta knivar FÖRSIKTIGT i diskmaskinen, eller låt någon annan göra det!

Sömnen

Publicerad 2012-08-05 22:26:19 i Allmänt,

Vilken dag! 
 
Anders har haft en kompis över och haft Star Wars-maraton. Det vill säga, de såg 4 filmer i streck...! Jag och Alice flydde fältet tidigt och gick hem till mina föräldrar. Det har varit en mysig dag då Alice har varit på ett gott humör nästintill hela dagen!
 
Hon är just nu inne i en "Nej"-fas. Hon är ganska gullig när hon säger "nej" men ibland blir det lite för ofta och lite för ofta med morfar! Alice är verkligen överförtjust i sin morfar och pratar om honom ganska ofta, eller ja... Hon säger "moffa" många gånger per dag och det känns som om hon saknar honom. Idag när vi körde in på deras gräsmatta började hon med moffa-snacket och jag frågade vem hon skulle hälsa på. "Moffa" blev svaret. När väl morfar öppnade dörren tvärstannade Alice och sa "nej" och sen gömde hon sig hos mig....! Hon är så söt! Och blyg! Hon kan sitta och blinka och flirta och skratta samt busa med morfar men så fort han ska ta upp henne eller om man säger "gå till morfar" så blir hon blyg. Hoppas fasen snart går över så inte "moffa" blir ledsen. 
 
När Alice skulle vila middag gick jag in med henne i lekrummet hemma hos mamma och pappa. Jag lade ner henne i sängen och sa att det var dags att sova. Efter lite sura miner från Alices sida så somnade hon - själv. Det tog bara 15 minuter idag! 
 
Nu ikväll gick det värre med somna-själv-biten...! Alice var trött och fick välling (ca 20.00) och höll nästan på att somna. Jag tog upp henne och vaggade lite, fick dock ont i ryggen och lämnade över till Anders. Efter lite vaggande la han ner Alice i sin säng och försökte "Lägg dig ner", "nu ska vi sova", "lägg dig", "vi är här hos dig". Inget hjälpte, Alice blev mer och mer pigg så till slut gick jag in och sa att vi skulle gå ut och lämna Alice själv. Vi sa "god natt" och la henne ner på kudden och så gick vi. Jag satte en äggtimer på 5 minuter och när de minuterna gått gick jag in. Hon satt upp i sängen så jag la ner henne igen och sa "nu ska vi sova, god natt" och sen gick jag. Vi hörde hur hon pratade lite för sig själv och sen blev det tyst. Efter ytterligare 5 minuter gick Anders in men då blev hon ganska ledsen och kallade efter mig. Men han sa "god natt, vi är här" och sen gick han igen. Sen blev det tyst efter 1 minut. Vi kom överens om att inte ställa klockan utan bara gå in om hon blev ledsen vilket hon inte blev - hon somnade alltså själv - IGEN!!! Ohh happy days! det tog "bara" 1 timme och en kvart...!
 
Lite tjatigt att skriva om och, kanske framförallt, tråkigt att läsa om Alices sovmönster men det har redan från början varit ett STORT problem i vårt hushåll! Det dröjde hela 11 månader innan Alice sov en hel natt (mer än 6 timmar i följd) i mer än 2 dagar i rad. Nu är det (peppar, peppar) inga problem med den biten. Oftast sover Alice från 20.30-07.00. Ibland händer det att hon vaknar efter 40 minuter men det är ganska sällan numera, tack och lov!!!! Nu håller vi på att lära henne att somna själv vilket inte är det lättaste, men det känns som hon nu först är mogen för det. Vi håller tummar och tår och är tacksamma för de dagar det funkar!!
 
Nu är det snart dags för 100meters finalen och det är ju en stor skräll om inte Usain Bolt tar det... Men jag måste ju se det ändå! Sen blir det till att krypa ner, har sovmorgon imorgon och då ska jag gotta mig ordentligt! Inte varje dag man kan få det så det gäller att passa på nu när både jag och Anders är hemma! Så imorgon när Alice vaknar tar Anders med henne upp och jag kan ligga kvar och somna om till 10! GÖTT!

Åh yes.....

Publicerad 2012-08-03 23:09:00 i Allmänt,

Det är än så länge 1 som budat på mina auktioner!!! Åh yeah!!! Då blir i alla fall ett plagg sålt.

Litta ditt och litta datt!

Publicerad 2012-08-03 23:05:23 i Allmänt,

Jag är så dålig på att skiljas från saker, vilket kan bevittnas av de mängder av Alicekläder som blivit urväxta! Vi har hur mycket som helst, känns det som. Jag försökte sälja lite på en loppis som anordnades av mormor och morfars kolonistugsförening. Dock var det bara en liten del som såldes, som köptes av damer som skulle drapera sina dockor i kläderna... Jahapp... Så nu pryder P.O.P-klänningar och Villervalla-kläder någon lycklig Skrållan! Det hade ju varit skoj om kläderna gått till en liten tjej, eller kille, som hade varit i bättre behov av dem! Nåja, nu har jag tagit tag i saken och lagt ut kläder upp till storlek 62 på två loppis-sidor på Facebook och idag, eller nu ikväll rättare sagt, har jag även gett mig in i auktionens värld på Tradera! Jag hoppas att jag fått sålt litta för vi har knappt plats på vinden för alla urväxta kläder! 
 
Nu går snart Anders in på sin sista semestervecka och jag har en vecka kvar av mysgull med loppan innan allvaret börjar... Dvs inskolningen! Kommer njuta till fullo de sista skälvande dagarna. Känns lite vemodigt att lämna henne ifrån sig, att ständigt bli påmind att tiden faktiskt gått fort och att lillfisen inte är någon lillfis utan en stor förskoletös! Tur jag inte är då blödig, ehum ehum!
 
Nästa vecka kommer vi antagligen inte göra så mycket, kanske någon lite dagsutflykt om väder och vind tillåter. Att gå inom hemmets fyra väggar en hel vecka kan göra vem som helst galen - se bara i filmen "The Shining", det vill vi INTE uppleva! Iof, jag tror inte ens att vi äger en yxa så vi går nog säkra.
 
Nedan följer ett litet bildregn ifrån vår semester i Stockholm samt i Karlskrona.
(Undrar om någon lagt bud på Tradera.... Haha, jag kommer bli galen av nyfikenhet)
 
 
Stockholms stadshus från Regeringsbron (??)
 
4 glada resenärer samt 1 sovande Alicefis - framför slottet. Tacka faen för självutlösaren (heter det så??? - låter lagom snuskigt) på kameran!
 
Ett besök hos Plåt-Niklas and co på Livrustkammaren. Ett besök som tog MAX 25 minuter.... Vi kom dit 17.15 och de stängde 18.00 men vi fick sett allt (tror jag!)
 
En hungrig Alice (vem blir inte det efter ALL sightseeing!) på Hard Rock Cafe - en tradition vi har, dvs att i varje huvudstad äta på HRC.
 
Ett besök på Skansen hann vi även med på vår lilla 3dagarstur i Stockholm. Vi hade köpt Stockholmskortet (TIPS) som innefattade inträde på jättemånga museer samt gratis transport med bussar, spårvagnar samt med tunnelbanan. På Skansen hälsade vi på mina personliga favoriter, lemurerna. Jag passade även på att petklappa en orm i Kramhörnan. Jag HATAR verkligen ormar men efter att haft lite smått ångest så vågade jag mig på en liten klapp. Klappen varade i max 2 sekunder, men jag petade i alla fall på den! Stolt! Lemurerna å andra sidan hade jag kunnat klappa på länge, men det fick man nog inte eftersom det överallt fanns lappar uppsatta att de små rackarna kunde bitas. 
 
Tre bönor på Djurgårdsfärjan...! 
 
Vi åkte tåg upp och ner och det gick faktiskt bättre än förväntat med loppan. Dessvärre råkade vi ut för en incident på tågresan hem. Vi hamnade i en vagn där AC'n var ur funktion.... Och hade varit så i 4 dagar - varför görs inget? Vi hade ca 35 grader i vagnen som innehöll en hel drös med barnfamiljer. Som tur var jobbade en trevlug och reko konduktör (tågvärd, heter det kanske numera) som tipsade om lediga platser i både andra vagnar samt i bistron. Jag och Alice hittade oss en ledig plats i en vagn med fungerande AC. Jag gick dock tillbaka till Helvetesvagnen när Alice skulle sova så jag kunde få sällskap av resesällskapet. Alice somnade efter lite bök och det var en svettig och rödkindad tös som vaknade upp i famnen på mig.
 
Efter Stockholmsresan åkte vi till Karlskrona där jag spenderat mååååånga semesterveckor i min barndom. Min morfar är född och uppvuxen en bit utanför och de (han och hans syskorn) behöll sitt barndomshem för semesterbostad tills för några år sedan. Det var alltid supermysigt att komma upp till Sjuhalla och få bo vid havet. Någon dag under semestern åkte vi alltid in till Karlskrona och strosade vilket vi även gjorde i år. Vi passade även på att käka glass på Glassiären som är ett MÅSTE! De har världens godaste och mest sjuka glassar här - de slår till och med mjukglassen i Bjärred! Alice tyckte det var skitgott med mjukglass vilket vi dessvärre inte fotograferade men jag kan lova att man knappt såg Alice ansikte under all glass! 
 
Sista dagen i Karlskrona åkte vi till "Barnens gård" vilket jag kan tipsa om. Det var ett litet ställe helt perfekt för barn! Det innehöll lite djur som man fick gå in till och klappa (Kaniner, minigrisar, getter, hästar, hönor samt kossor). Alice var mest intresserad av kaninerna och hon vågade faktiskt klappa dem. Hon var lite rädd för grisarna och vågade inte gå för nära. 
 
På "Barnens gård" hade de fått killingar nu under sommaren och vi hittade Frances (som i Tele2-reklamen). Han eller hon (Hen?) var 3 veckor gammal och bedårande söt. Kelvänlig och mjuk som få! 
 
Gården innehöll även ett lekland utan dess like med både 2 stora hoppborgar och en hel drös med studsmattor. Alice och pappa passade på att testa - Alice var måttligt intresserad! Vi var även på vattenlandet och där var det riktigt skoj! Jag och Moa (Alices 9-åriga nästkusin) åkte Tjurfallet som innebar att man satt på en gummiring och åkte i en hög vattenrutchbansspiral. Det gick sådär då en viss baddräkt inte ville sitta på plats... Note to self - köp inte baddräkt som är fladdrig i rumpan för den lär ta sig till främmande jaktmarker vid åk i rutchkanor. Just det, Moa ville verkligen åka vattenrutchibanorna och jag hade ingen baddräkt med mig så jag fick införskaffa en på REA... Det var ingen hit, men nåja, det var skoj att bada i alla fall! Alice plaskade runt i den minsta babybassängen och det gillades till tusen. Undrar om det är en liten tjej vi fått eller ett sjödjur! 
 
Så... Detta var en lite uppdatering om vår semester. Nu ska jag in en runda på Tradera och kolla om mina auktioner lockat några bud... Om inte så blir jag inte besviken men det hade varit skoj!
Nattiz
 
(förresten, STOOOOOR eloge till blogg.se som ÄNTLIGEN fixat till sidan! Nu är det lätt att lägga in bilder och få de centrerade utan att resten av texten hänger med i centreringen trots att man bara försökt/ämnat att centrera en del och en bild! Jag är riktigt nöjd nu! TACK)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela