tinalajnen

Ajajaj

Publicerad 2012-02-24 10:14:11 i Allmänt,

Det bidde ingen prinsesstårta igår men lika glad är jag för det. Mamma och jag tog med oss Alice och åkte för att storhandla på Ica Maxi på Toftanäs. De hade superbilliga blöjor om man handlade för 100:- (att bara gå in i affären brukar kosta 100....) vilket inte var svårt. Vi kom hem strax innan 20 och Alice hade dessvärre somnat i bilen så det var en ganska pigg flicka som inte ville somna förräns 21.44! Har vaknat rätt många gånger i natt så jag hoppas att det blir bättre i natt. ¨

Jag har förresten glömt att meddela den stora nyheten:
ALICE GICK CA 1 METER I ONSDAGS KVÄLL!!!
Mamma och pappa var över och vi satt alla inne i Alices rum. Alice satt först hos mamma men reste på sig och gick mot bokhyllan där Dixie låg!!! Ca 1 meter traskade hon innan hon satte sig på rumpan! Vi blev alldeles till oss och applåderade vilket fick Alice att med börja klappa sina små händer.
Igår gjorde hon om bedriften men gick inte lika långt... Kanske springer hon runt här innan vi vet ordet av det! Ena sekunden är hon stabil och nästa sekund är hon lika darrig som ett asplöv... I morse stod hon bredvid vår säng och helt plötsligt tappade hon balansen och ramlade RAKT på vår sängkant... Som tur var har vi satt upp kantskydd annars hade nog blodet sprutat överallt... Nu blev det "bara" en bula och ett stort blåmärke över ögonbrynet. Lilla fisen! Försökte ta bild men hon låg inte still för fem öre. Alltid full fart....!

Nu ska de snart meddela den nya prinsessans namn så jag ska parkera rumpan i soffan och försöka följa med i sändningarna om inte Alice pockar för mycket på uppmärksamheten - då får jag ju ge henne den!

Stort grattis...

Publicerad 2012-02-23 12:31:45 i Allmänt,

... säger jag till kronprinsessan och hennes prins! Vad skoj att de äntligen blivit föräldrar - till en prinsessa på köpet! Det känns ju helt sjukt att det, imorgon, är 10 månader sedan jag och Anders fick vår prinsessa. Jag har, nu hela förmiddagen, haft televisionen igång och följt Nyhetsmorgons sändningar och gång på gång rinner en liten glädjetår när jag tänker på hur glad man är som nybliven förälder!!! Vilken härlig tid de har framför sig! Hoppas bara att all media kan respektera att låta de få "växa-ihop" som familj.

Har även loggat in på Dexter (barnomsorgstjänst) på Staffanstorp kommuns hemsida och då sett att vi ännu inte fått besked om vi fått någon barnomsorgsplats. Jag letade mig vidare och fick se att de, till hösten, har 6 (OJ, vad få) platser men vi borde få en plats då jag la in en ansökan för läääänge sedan. Efter att ha letat vidare på hemsidan hittade jag ett nummer till en handläggare som jag ringde. Hon kunde inte garantera plats men eftersom vi lade in redan i slutet av sommaren så borde det inte vara problem. Jag skulle återkomma om ca 2 veckor om vi inte fått besked på hemsidan, dvs. Så nu får vi hålla alla våra tummar!

Igår var jag i Lund och tittade in en snabbis på HM. De har fått in jättefina barnkläder och, som vanligt, var det svårt att ta sig genom affären utan att köpa något! Jag fiock köpt en jättesöt/tuff kortärmad rosa body med en bil på magen samt ett par beiga tuffa byxor. Billigt dessutom! Hade kunnat shoppa hur mycket som helst men plånboken sa "STOPP och belägg, nu får det vara nog!".

Nu piper nog snart babyalarmet för Alice har alldeles strax sovit sina 40 minuter, standard. Sedan får det väl bli bus en stor del av dagen tills pappa kommer hem för då ska det eventuellt bli en liten tur till Ica Maxi. Kanske får en prinsessbakelse med mig hem...! Hihi!

*host host* dammar av bloggen

Publicerad 2012-02-21 23:08:04 i Allmänt,

Hoppsan!
Dags att damma av bloggen kanske? Jag har faktiskt en liten anledning till varför det varit så tomt här! Alice har varit jätteförkyld så allt fokus har legat på henne. Och lite på mig själv då jag velat ha egentid när hon somnat. Nu är jag kanske lite mer back in business. 

Idag har vi varit i Lomma hos mina svärföräldrar, tillika Alices farmor och farfar. Jag och Alice tog bussen dit i eftermiddags och hon sov nästan heeela vägen, för en gångs skull... Väl av bussen gick jag en liten omväg hem till farfarmor för att vi skulle kunna få lite frisk luft. Trots att det blåste har det ändå varit en skön eftermiddag. Anders kom dit efter att han slutat jobba och vi blev då bjudna på en god gryta samt skånsk äpplekaka till dessert. Alice var på fint humör och busade fint. Lite efter 19 åkte vi hem och sötisen fick sin kvällsgröt och piggnade till...! Hon kom inte i säng förräns lite efter 21 och hon var lite mer svårnattad än vanligt (men betydligt lättare än för ca 1 månad sen). Efter gröten, då hon piggnat till, busade jag med henne. Hon har fått för sig att hon ska pilla på vår centerhögtalare och slutar inte trots alla "NEJ", "AKTA", "INTE RÖRA", "AJAJ"... Så efter att ha suttit och försökt få henne att sluta pilla på högtalaren tog jag bort henne därifrån och satte henne nära sina leksaker, jag gick en bit ifrån och låtsades småspringa fram till henne och gjorde något märkligt ljud. Hon började storskratta och krypa undan från mig. Jag hämtade tillbaka henne och gjorde om det och fick samma resultat - hon ville att jag skulle jaga henne och hon storskrattade samtidigt! Så sjukt söt! (Precis som alla mammor tycker om sina egna barn...)

Imorgon ska jag till Lund på kvällen och Anders ska då vara Alice-vakt. Ska bli skönt att komma iväg själv och inte ha fisen inpå sig. Men, som vanligt, kommer det kännas skumt och "naket". Men det är inte många timmar det handlar om så jag ska nog överleva.

Förresten, butik "Småtrollen" ska stänga här i byn nu i mars. What!? Jag som nyss upptäckt att det finns en småbarnsbutik i Staffanstorp med fina kläder som inte gör en ruinerad och så ska hon slå igen! Tror att jags ka gå dit och kolla om det finns några fina kläder som reas ut... Om det inte är för kasst väder imorgon dvs!

Nej, ska nog ta och krypa ner nu innan babyalarmet börjar tjuta. Om hon känner att vi är i rummet kanske hon inte vaknar... Önsketänkande - jag vet!



Bilden tagen ikväll - mitt i kvällsbuset!

Alla <3 ans dag!

Publicerad 2012-02-14 11:53:19 i Allmänt,

Idag är det inte bara Alla hjärtans-dag utan vi, Anders & jag, firar pappersbröllop! Det har gått 1 helt år sedan vi sade Ja till varann i Rådhuset med familjen runt om oss. Alice låg då fortfarande i min mage!!! Och just nu ligger hon och nannar i sin spjälsäng. Det har faktiskt gått bättre med sömnen den sista veckan och jag är så otroligt glad för det! I natt vaknade hon vid 23-02-06 samt sedan för att vakna helt vid 7.30! Hon hade gärna kunnat hoppa över 02-väckningen men det kommer väl snart förhoppningsvis!

Jag får nog snart ta och göra mig iordning. Anders mamma och pappa kommer hit vid 14 och ska då passa Alice medans jag åker in till Malmö och möter upp Anders där för en dinner vid 16-tiden. Vi har, faktiskt, inte varit ute och ätit själv på snart ett år. Själva då vill säga. Och ska bli skönt att slippa tänka på att ha kex, majskrokar, vatten och blöjväskan med sig. Men det kommer nog kännas konstigt med att inte ha en bebis på hörnan av bordet....!

När jag  gick upp i morse var det alldeles dimmigt ute och det dröjde inte länge förräns det började snöa! Det är rätt mysigt att snön äntligen har kommit, men det ställer ju till en hel del med - det är inte bara mysfaktor! Igår åkte jag pulka (!!!) och det var riktigt skoj! Alice provade att åka pulka i helgen men det var ingen större hit tyckte hon. Men till hösten/vintern kanske hon tycker att det är roligare.

Oj, vad klockan går... Om inte lillfisen vaknat om en kvart blir det nog en liten väckning från min sida. Måste göra mig iordning!


Ha en underbar dag allesammans!!!

Glassmaskinen invigd!

Publicerad 2012-02-09 10:08:23 i Allmänt,

Natten har varit jättebra! Alice somnade igår strax innan 21 och vaknade till lite lätt när jag skulle gå in och lägga mig, efter 22. Jag sjöng och klappade henne på huvudet och låret och någon minut senare sov hon som en stock. Hon vaknade första gången 23.30 och jag var lite orolig att hon skulle hålla på och vakna en gång i timmen men nästa gång hon vaknade var 5.17... Vi fick måååånga timmars sammanhängande sömn och det är inte var dag jag får det...!

Idag är det snöoväder utanför fönsterna och jag sitter och velar på om jag ska dra på mig tjocka kläder för att posta ett brev. Dagens I-landsproblem. Men jag måste ut, måste köpa något till middag idag! Så det blir npog till att dra på sig de där tjocka kläderna för att inte frysa sönder! Overaller borde finnas i adultsize med och inte bara till barn... Fast hur hade det sett ut?! Det hade ju verkligen varit 80-tals varning.

Igår försökte vi göra hemgjord glass! Jag fick en glassmaskin av Anders i julklapp och igår blev den som sagt invigd. Vi gjorde choklad och bananglass och den blev sjukt god! Det enda negativa var att den kunde ha haft lite mer fast form. Eftersom det var första gången visste vi inte hur länge vi skulle köra smeten i maskinen och som sagt, 5 minuter till hade nog inte varit fel - det var mer som lite för hård mjukglass.

 

Mmm hemmagjord choklad/bananglass... Något rinnig men gooood!



Alice försöker ge Morrizon en av sina leksaker - han är dock inte intresserad!

=D

Publicerad 2012-02-05 22:18:55 i Allmänt,

Det blev en sjukt bra dag trots den dåliga starten!!! I'm so happy!

Det var en trevlig DopNallegudstjänst som vi var på med jättegod fika. Var dock inga jag kände igen. Eller ja, ett par från föräldragruppen och en svägerska till en kompis - that's it! Men men, vi var ju inte där för att vara sociala med allt och alla. Det var fin musik och jag började nästan lipa till Teddybjörnen Fredriksson - give me a break!!! Blödisen är igång igen.

Nu ska jag ta och krypa ner med ett leende på läpparna och drömma sött och hoppas på en bättre natt!

Damn it!

Publicerad 2012-02-05 09:29:32 i Allmänt,

Nej... Hon sov inte bra i natt! Grrr. Det längsta sovpasset var 1,5 timme... Och kortaste 20 minuter.... Nu är det full fart på ungen som kryper runt i vardagsrummet och jag sitter halvt död i soffan med, vad det känns som, de största ica-påsarna under ögonen....! Sa till Anders att om Alice sover bra så får han ha sovmorgon och om hon sover dåligt så får jag sovmorgon för det hade inte varit fel att nanna lite nu. Men ska INTE klaga... Hon kunde ju varit vaken hela natten OCH haft kolik.

Ska få i mig lite the och se till att ungen får gröt i magen.

A miracle

Publicerad 2012-02-04 22:53:57 i Allmänt,

My godness! I natt har det faktiskt varit en riktigt bra natt! Helt otroligt... Alice somnade igår vid 20.15, stackaren var helt slut och gnälligare än någonsin! Sedan vaknade hon efter 40 (!!!!) minuter och sedan efter 1,5 timme... Jag trodde att hon skulle hålla på så men när vi krypt ner och hon vaknat ytterligare 1 gång så fick hon sova bredvid mig och där sov hon i hela 5 timmar!!! Jag blev helt överlycklig. I believe in miracles... Och så är det lördag idag och lördagar means sovmorgon för mig! Anders gick upp lite efter 8 och underhöll Alice medan jag fick sova/slumra fram till 10 - det gör mycktet.

Idag skulle vi hämtat ut Alices pass i Malmö men det blev lite tight om tiden så vi beslöt att hoppa över det. Så efter babysimmet idag (där Alice "simmade" under vattnet från ledarens armar till Anders) lämnade Anders mig på Burlöv center där jag fick gå någon timme tillsammans med mamma. Jag hittade en tröja till mig och köpte INGET till Alice, väldigt ovanligt. Nu ikväll har Anders och jag tittat på Melodifestivalen och ätit snacks. Vi ska nu hålla upp med snacks ett par veckor om vi klarar av det, men det funkade innan jul och det ska funka igen! Det gäller bara att ge sig f*n på det.

Imorgon är det Dopnallegudstjänst och det är då dags för den nalle, som Svenska kyrkan skänkt till Alice, att flytta hem till oss. Så vi ska träffa mamma, pappa, Anders föräldrar och gå ner till församlingshemmet tillsammans för en liten gudtjänst samt kaffe med kaka. Alice kommer förhoppningsvis tycka att det är skoj, hon älskar att träffa andra bebisar.

Nu ska jag nog snart krypa ner, imorgon är det Anders sovmorgon så jag får väl ställa in mig på att gå upp klockan 8 imorgon. Zzzz!



Fisen idag - med sin Hello Kitty-duplofigur. Checka in gulmärket i pannan - det tackar vi soffbordet för!

Helt galen!!!

Publicerad 2012-02-01 13:27:18 i Allmänt,

Jag är en ganska sansad person emellanåt. Men ibland så bara exploderar jag... Och idag har varit en sådan dag. Jag har byggt upp ilska inom mig och idag, som sagt, bara exploderade jag...! Det började med att sopgubbarna totalt missade vår jävla soptunna igår. Trots att den redan sattes ut i måndags... Den är full och behövde tömmas. Grannarnas tunnor tömdes - ja, jag tittade! Ringde 16.15 för att fråga varför de missat vår och då hade deras växel - NATURLIGTVIS - stängts klockan 16... Anyway, jag lugnade ner mig och idag ringde jag vid 9 och frågade varför den ej blivit tömd och killen jag pratade med skulle ringa och kolla med chauffören, de har ännu ej varit och tömt skiten (djup suck). Sedan har fisen varit kass på att sova i natt vilket gör en ännu mer lättretlig.... Det som fick mig att explodera är (fanfar) försäkringskassans jävla skithemsida! Den är helt ologisk. När jag loggar in står hur många dagar jag kan ta ut och när Anders loggar in står, naturligtvis, andra siffror men hade de inte kunnat fixat så att man kunde se varandras siffror?!?! Det är i alla fall helt ologiskt eller så är det bara jag som är sjukt jävla trög!
Lugn och fin....!

Igår, innan jag upptäckte den icke tömda soptunnan, var jag och Alice på babycafét här i byn. Det var faktiskt jättetrevligt trots att jag inte kände en enda kotte! Alice och en lillkille, Alvin, på 11 månader fann varandra och lekte i samma rum. De satt även bredvid varandra när de fikade och strcäkte sig efter varandra - jättesött! Undrar om Alvin kommer nästa gång med!

Förresten, Alices pass är redan färdigt, tog inte ens 2 arbetsdagar....! Nu är det bara mitt pass som ska inväntas och sen kan vi flyga vart vi vill!! eller ja, till Paris som det är tänkt!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela