tinalajnen

Intervention

Publicerad 2012-05-25 12:01:03 i Allmänt,

Katterna ligger utslagna i köket. Den ena i Alices vagn och den andre på en köksstol. Alice ligger utslagen i sin säng och snarkar (?). Jag sitter framför TVn och ser Intervention på TV4fakta. Varförgårjaginteutisolen?! Det kan man ju undra! Jo, jag har en ricecrisptårtbotten i ugnen som ska ut om 3.24! Svärmor fyller år i dag och vi ska överraska henne med grillning i Kyrkheddinge. Jag har lovat att göra sallad men slänger även in en tårta på köpet. Hoppas bara den blir bra, vår ugn beter sig lite udda ibland. I vintras när jag skulle göra saffransskorpor brändes de efter halva tiden i ugnen. Attack. Så jag springer fram och tillbaka och kikar in genom den halvt rengjorda glasluckan för att se så inte marängen börjar mörkna lite för mycket.

Åter till TV4fakta och Intervention. Så tragiskt att personer kan sjunka så långt ner i ett missbruk att de inte förstår hur illa det gör, både, sig själva och sina anhöriga. Fy. Jag är glad att ingen i min närhet har sådana bekymmer. Om inte ColaZero är ett beroende för då är vi pretty much fu*ked for life (Anders och jag)!

Annars blir det en liten städdag här hemma. Loreen gick vidare till finalen i ESC imorgon och Jenny kommer då hit och för att hon inte ska få ett slaganfall av vårt stökiga hem får jag göra något åt det idag, om Alice tillåter det. Hon har en förmåga att påcka på ens uppmärksamhet.

Vårdcentralen

Publicerad 2012-05-23 16:23:11 i Allmänt,

Idag fick jag en tid på vårdcentralen för mitt sår i naveln. De 3 andra operationssnitten har läkt bra och känns inte längre men det i naveln svider och gör ont. Dessutom tycker min känsliga näsa att det luktar illa.... Så efter att ha velat fram och tillbaka någon dag ringde jag och fick en tid 45 minuter efter samtalet!!! Panik.... Alice då? Tur att pappa jobbar i byn så han kunde komma hit och passa busloppan den stunden som jag var iväg. Såret har läkt fint enligt sköterskan på vårdcentralen så det är säkert bara för att  det är instängt som det luktar lite udda. Smärtan förklarade hon att det handlade om att skinnet hade börjat fjälla och att det var rött och irriterad - inte infekterat! Så jag får vänta till på fredag sen ska alla plåsterlappar av och det ska luftas!!!!!! Gött.

Lite uppdatering

Publicerad 2012-05-22 22:13:34 i Allmänt,

Det var ett tag sedan jag bloggade. Dagarna flyger fram och hela förra veckan gick jag och hade ont efter min gallblåsoperation.

Yes, nu äntligen blev den lilla jäklen bortopererad och det gick bra! Jag fick stjuss upp till Landskrona på tisdagsmorgonen. Jag hade varit nervös på måndagskvällen men på tisdagen kändes det bara - lugnt och fridfullt! Väl på sjukhuset blev jag invisad på en sal som jag delade med en supertrevlig tjej som bodde utanför Köpenhamn. Hon skulle göra en gastric bypass och jag en gallblåseoperation. Tydligen utför de en hel del olika operationer i Landskrona.

                                                                 Heta strumpor.....


Jag fick byta om till de sexiga sjukhuskläderna och på med OP-strumpor. Fick reda på att jag skulle in på OP strax innan lunch och det stämde ganska exakt. Tillsammans med en sjuksköterska körde vi ner min säng på OP. Jag fick sitta och vänta i cirka en timme, fick ett dropp kopplat till min PVK (som sattes efter tre försök....... varav en sattes i en nerv - AJ). 12.55 rullade jag in på operation och sövdes ganska snabbt. När jag sedan tittade på klockan nästa gång visade den 15.20. Det var ganska segt att vakna till efter operationen och jag mådde ganska dåligt/illa. Med smärta förståss... Fick hjälp med både smärtan och illamåendet och vid 19-tiden fick jag åka upp till avdelningen igen.

                                         Efter TRE försök sattes venflonen i mitt högerarmveck!


Det var egentligen meningen att jag skulle åka hem men jag fick stanna över och vila mig en extranatt, Anders var hemma med Alice så jag antar att sjuksköterskan på avdelningen tyckte att jag skulle få en extra chans att vila vilket jag tackade med tanke på att det INTE var en skön natt. Jag vaknade en gång i timmen och fick gå och kissa - samtidigt hade min rumskamrat mycket besvär med smärta och hon kunde INTE kissa... Kände mig superelak som jämt sprang och kissa. På onsdagsförmiddagen kom Anders och hämtade mig och vi kunde sedan åka hem till lilla fisan! Inatt är det första natten som jag inte haft ont när jag legat på magen.

Jag har fyra ingångshål varav ett sitter i/vid naveln och det gör fortfarande ont därifrån. Men på fredag har det gått tio dagar efter operationen och jag ska då ta bort mina plåsterlappar och syna mina ärr! Ska bli spännande!

Nu slötittar jag på Eurovision och 16 låtar har passerat varav 1 kan jag tänka mig... Vad är detta?!?! Var är kvaliteten på låtarna? Fast iof, jag vet hur det är VARJE år! Ändå gnäller man (jag)!

 

Litta bilder från los mobilos

Publicerad 2012-05-22 21:53:26 i Allmänt,


Titt-ut genom regnskyddet på vagnen...!



Sandlådepremiär. Gick - sådär... Alice var mer intresserad av att rymma från sandlådan!


Ett helt hav av vitlöksdoftande växter - i Sockerbruksparken (heter den så?)


En glad fis <3

Vad gör jag?!

Publicerad 2012-05-09 12:45:42 i Allmänt,

Jag vet inte vad jag gör om nätterna för när jag väl vaknar så ligger Alicen mellan mig och Anders... Hur hamnade hon där?! Och när hamnade hon där? Jag tror att det är andre eller tredje natten som jag tagit över henne i vår säng utan att veta vad klockan är och ens veta om att jag gjort det. Lite skrämmande om jag ska vara ärlig! Huvudsaken att hon hamnar mellan oss så jag inte lägger henne på andra sidan om mig så hon hamnar på golvet, fya! Just nu vilar lilla fisen middag och jag kollar litta TV och zappar mellan olika sidor på internet. Hon sover ju så kort tid så man hinner knappt göra så mycket.

I helgen som gick var det årets stora händelse i Staffanstorp - Bonnarmarknaden. Det var lika lamt som det låter. Vi gick en runda på lördagsförmiddagen samt en snabb runda på söndagen. Alice fick en heliumballong samt en vindsnurra. 
(Nu vaknade hon... sov 25 minuter....)

Idag har vi inget storslaget på vårt schema. Funderar på att gå ut en runda nu efter lunch så det får nog bli så!

Vilken miss men det bidde ju bra ändå!

Publicerad 2012-05-04 22:41:51 i Allmänt,

Idag var jag grymt taggad. Hade bestämt träff med Anna och lilla Ebba på  den nyöppnade öppna förskolan vid Ica. Jag hade fått upp loppan tidigt (hon sov iof inte bra i natt) och skyndade mig med påklädnad och frukost. Vi halvrusade till Ica för att inte komma försent. Mötte upp Anna samt Ebba och tillsammans tågade vi till Öppna förskolan... Som hade stängt. TACK FÖR DET! Vi bestämde oss för att gå till öppna förskolan vid kyrkan och det gick bättre - de hade öppet. Flickorna lekte lite med varann och med några av de andra barnen samt alla leksakerna och Anna och jag fick pratat lite vilket var välbehövt. Kul att prata med någon vars ordförråd räcker betydligt längre än till Bvvoooove, fafafafa, papapapa, mamamama, nnnga samt ka!

Annars har jag mest pulat här hemma. Plockat undan, tvättat, vattnat blommorna, tvättat rent en termos med varmt vatten samt stålull, plockat bort alla kemikalier/tvättmedel som stod i vaskskåpet samt vikt in en hel drös med Alice-kläder! Känner mig riktigt stolt som fick gjort så pass mycket idag. Alice var ganska lugn men frammåt 15.30 började hennes humör att gå från shiny till whiny!

I helgen är det Bonnamarknad här i byn och vi ska ner en liten runda imorgon innan våra middagsgäster från Hässleholm anländer. Vi har inte träffat Jonas och Lena sen innan vi fick Alice och nu är det verkligen på tiden! Hoppas Alicen tycker att det är skoj med besök och att hon är på ett strålande humör - hon har fått ett helt otroooligt humör som heter duga! Det gäller att räkna till 10 ibland. Men som sagt, först Bonnamarknaden. Kanske finns det en ny solhatt till loppan.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela