tinalajnen

=/

Publicerad 2012-06-28 23:12:01 i Allmänt,

Idag har det varit en alldeles underbar dag,rent vädermässigt. Solen har strålat och jag har till och med fått en så kallad "bonnabränna" efter T-shirten.

När jag gick hemifrån hem till mamma och pappa pratade jag med Dig. Jag berättade hur ledsen jag var att Du inte fick uppleva den underbara värmen vi haft idag. Det var det första Du sa att Du saknade... Att Du saknade att kunna gå ut i värmen och sätta Dig i solen, precis som jag är van att komma ihåg Dig! Hur Du ibland satt på framsidan och väntade på oss när vi skulle hälsa på.

Det gör ont idag med och tårarna rinner ibland... Men jag vet att Du har det mycket bättre, jag vill tro det i alla fall. Fast jag önskar ändå att Du kunde fått uppleva dagen!

Saknad

Publicerad 2012-06-27 21:13:43 i Allmänt,

Du är i ljuset nu
Du finns på andra sidan nu
Du har inte ont nu
Jag saknar dig
Jag klarar mig
Men du betydde så mycket
Du fattas mig


Efter irritation kommer glädje

Publicerad 2012-06-25 22:56:28 i Allmänt,

Det blev en ganska bra dag trots att lillstumpan endast sov 30 minuter. Jag mjuknar ganska snabbt efter att ha fräst till. Hon klättrade snabbt upp i soffan och upp bakom min rygg, sedan lutade hon sig fram mot mig och ville få en puss. Kan man inte bli annat än glad då?!
Underbara lilla unge!

I eftermiddags skulle vi ta och gå till Citygross så Anders kunde möta upp oss efter sitt arbete. Dessvärre störtregnade det så Anders fick snällt hämta upp oss hemma hos mamma och pappa. Vi brukar försöka storhandla en gång i veckan så man undviker onödiga småköp. Det är så himla svårt att komponera en hel middagsvecka men vi gjorde vårt bästa...! Har ni några bra tips så tas de tacksamt emot. Något vi märkt är att vi inte köper lika mycket barnmat längre! Alice får allt oftare äta samma mat som Anders och jag. Jag har inte varit så bra på att laga egen barnmat så Semper och Nestlé har varit mina bästa vänner, fram till nu. Imorgon ska vi se om fröken kan tänka sig att äta grytbitar! Väntar med spänning.



Grötnosen...! (några månader sen)

Helt galen!!!

Publicerad 2012-06-25 12:38:31 i Allmänt,

Ibland förstår jag mig inte på vår unge!!!! Idag vaknade hon vid 7 och då brukar hon vara sjukt trött vid 11. Halv 12 lade jag ner henne i sängen, hon vaknade direkt, vyssjade och vaggade om henne så hon somnade ca kvart i 12... Kvart över, alltså 30 minuter senare, hör jag "mamma" från babymonitorn. Alice satt då upp i sängen och var - PIGG! Jag fattar det inte... Lyckades få henne att slumra till men så fort jag la ner henne så vaknade hon! Ibland tror jag att jag ska bli spritt språngande G A L E N! Jag vet att hon kommer vara helt sjukt trött vid 16 men om hon då somnar så är nattningen nästan förstörd! Är det meningen att en 14-månaders unge klarar sig på 30 minuters middagsvila?! S U C K! Det som gör mig ännu mer galen är att hon ena dagen kan soca 1.40 medans nästa dag bara 30 minuter... Man tycker ju att hon borde lärt sig sova länge nu ju. Grrr.

Glad fortsättning

Publicerad 2012-06-24 21:16:00 i Allmänt,

Hupp! Idag har jag haft 3 unika besökare!!! Och jag som inte skrivit något på nästan två veckor! Det tar sig =) 

Jag tror inte att det undgått någon att det varit Midsommar...! Och den Åhlinska familjen packade Volvon full och drog till sommarstugan utanför Halmstad där svärföräldrarna väntade. Det var kanonväder när vi kom upp i torsdags och lilla fisen sprang ute hela kvällen. Hon somnade gott i resesängen, vilket lugnade hennes båda föräldrar!

På Midsommaraftonsmorgonen dök sedan mina svärföräldrars vänner upp. Alice var lite blyg till en början men hon slappnade av till slut och kunde både bli buren av både Birgit och Björn - no problemo! Dessvärre var det skitväder i princip hela fredagen så vi kunde inte sitta ute som var planerat, men finns det hjärterum så finns det stjärterum sägs det ju. Alice hade lite svårare att acceptera att sitta inne så några små utbrott senare så lugnade även hon ner sig.

Igår var det åter fint väder och jag, Anders, svärmor och Alice drog ner en runda till beachen. Det blåste ganska kallt nere vid stranden men det var minsann några modiga själar som trotsade kylan och slängde sig ut i havet. Jag hann notera att livräddarna hade skrivit att det var 14 grader i vattnet... K A L L T....! Hade vi inte hållt Alice hårt i handen hade vi haft en blöt liten fis med för hon var alldeles fascinerad av stranden och havet. Förra året fick hon bada fötterna men jag antar att hela hon kommer plaska runt lite senare i sommar när vi åker upp igen. Det var inte populärt att gå tillbaka till sommarstugan.

När vi vaknade i morse städade vi ut lillstugan och åt frukost. När Alice började bli trött packade vi in allt bagage samt oss själva i Volvon och så begav vi oss av hemmåt igen. Jag var sjukt trött och vet att sista vägskylten som jag såg stod det "Höganäs" på och nästa som jag sedan såg var "Lomma"-skylten... Snacka om att vara trevlig sällskap. Anders höll sig som tur vaken!

                                                                Alice - full fart mot vattnet


Jag har glömt att blogga att jag invigt årets badsäsong! Förra söndagen kastade jag mig i vattnet på Bråhögsbadet här i byn. Det var varken varmt i luften eller i vattnet men nu är säsongen invigd i alla fall. Ska bara försöka bada i havet med, annars gälls det ju inte riktigt. Eller vad säger ni?!

Nu ska jag se om jag hitta någon film som jag inte har sett en miljon gånger - fotbollen är nog inget för mig ikväll!

Veckans blandning

Publicerad 2012-06-12 12:29:18 i Allmänt,

Jag blir helt galen. Jag brukar inte se fotboll på TV eftersom Anders är noll sportintresserad men igår så var det Sveriges första match i EM och jag satt bänkad! Och hur gick det? Förlust. Jag skulle aldrig ha tittat!
Igår var vi (mamma, pappa, pappas syster samt jag) och hälsade på farmor på sjukhuset. Hon blev inlagd i fredags för magsmärtor men lyckades gå upp på natten och trillade då - resultatet blev en bruten handled. Stackare! Men hon säger att hon inte har särskilt ont så jag får ju hoppas att det stämmer. Alice var med i lördags när vi var där men hon vill bara springa ÖVERALLT...! Tydligen kommer hon hem på torsdfag så vi får åka dit och hälsa på henne då istället. Lite lättare att hålla koll på henne i en trerummare istället för på en sjukhusavdelning.

I fredags hade vi Magnus och Hanna på besök. Vi har diskuterat att ha en spelkväll i flera veckor men det kommer alltid något emellan men nu gick kvällen av stapeln. Jag lagade god fläskfilé med smarrig sås och så bjöd vi på kladdkaka till dessert. Det var en supertrevlig kväll och Alice somnade fort efter att ha busat med morbror Magnus. Inför besöket stod städning på schemat och busloppan ville förståss hjälpa till! RUT-avdrag?!


Ikväll är jag gräsänka då Anders ska hem till Andy och "leka", dvs spela Battlefield (hette det så? Jag säger alltid battleshit). Får se vad jag ska fixa för dinner för mig och loppan. Vad ska jag sedan hitta på? Vi fick hem en kopia av City of joy, en gammal film med Patrick Swayze. Jag fullkomligt älskade filmen när jag var yngre, får se om den är lika bra nu! tack e-bay!!!!

 

Grattis Sverige

Publicerad 2012-06-06 20:44:53 i Allmänt,

Nu var det eko igen... Men jag/vi lever! D>et har varit mycket att stå i och dagarna springer förbi.

Idag har jag och Alice varit en sväng på Åstragården här i Staffanstorp. Kommunens nationaldagsfirande firas på gården varje år. Det var en ganska bångstyrig tös som INTE ville sitta stilla. Hon fick springa runt lite och mot slutet tog jag med henne närmre Drillflickorna så hon hade annat att titta på. Mormor och morfar fick även chansen att passa på henne. Efter att fanorna hade droppats så gick vi till centrum och köpte glass - yummie!

Imorgon ska Alice och jag besöka hennes blivande förskola (dagis). Det är lite spännande och jag är mininervös...! För varför? Ingen aning. Ska bli spännande att se vad det är för "fröknar" och hur många barn som går där och så vidare.

Nu är det dags för lite onsdagsmys med mannen!

Tjingalong!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela